TIRAMISU ROLAT

Sastojci:

    Za biskvit:
  •  6 jaja
  •  100 g šećera
  •  90 g brašna
  •  1 velika žlica kakaa
  • Za kremu:
  •  3 žumanca
  •  30 g šećera
  •  4 velike žlice kakao napitka
  •  220 g mascarpone sira
  •  4 velike žlice meda
  •  400 ml tučenog slatkog vrhnja
  •  2 učvršćivača za vrhnje
  •  2 velike žlice želatina
  • Priprema:

    Biskvit: Lim za pečenje obložiti papirom za pečenje, a pećnicu uključiti da se zagrije na 180°C.

    Jaja i šećer dobro ulupati, toliko dugo mutiti dok se masa ne uveća i postane bijela. Pomiješati brašno sa kakaom i dodati masu od jaja i šećera, ali pažljivo. Najbolje to uraditi drvenom žlicom.

    Tijesto staviti na lim i peći 8 minuta. 

    Izvaditi i još dok je na papru za pečenje sve zajedno uviti i pustiti da se ohladi.


    Krema: Pomiješati žumanca sa šećerom i želatinom te iznad pare šaumasto ulupati.

    Dodati želatin, maknuti sa pare i miješati dok se ne ohladi.

    Maskarpone sa medom glatko umiješati i dodati smjesi.

    Slatko vrhnje dobro ulupati sa učvršćivacem u šlag te dodati smjesi.

    Pola kreme premazati na tijesto, pažljivo uviti u rolat, a ostatkom kreme premazati cjeli rolat, i ostaviti u hladnjaku najmanje 2-3 sata.

    Izvor: Coolinarika.com
  • http://www.volimkuhati.com

Primjedbe