SNIKERS KOLAČ

Sastojci:
  • 8 belanaca
  • na vrh kašičice soli
  • sok od pola limuna
  • 9 kašika šećera
  • 1/2 kesica praška za pecivo
  • 250 gr mlevenog kikirikija
  • 4 kašike brašna
  • Bela Glazura:
    • 200 gr bele čokolade
    • 2 kašike ulja
     
    Karamel:
    • 10 kašika šećera
    • 8 žumanaca
    • 250 gr margarina
    • 200 gr neslanog kikirikija
    Crna glazura:
    • 200 gr tamne čokolade
    • 2 kašike ulja
    Priprema:
  • Ulupajtee belance sa malo soli , zatim postepeno dodajte šećer i sok od limuna.
    nakon toga dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i mleveni kikiriki.
  • Zagrejati rernu na 180 stepeni pa peći biskvit oko 30 minuta, zavisno od rerne, u plehu 20 x 30 cm.
    Kad ivice počnu da se odvajaju gotov je. Preseći biskvit na 3 dela ili peći odvojeno 3 kore, kako vam je lakše.
    U šerpu staviti 2 kašike ulja i izlomljenu belu čokoladu pa na pari otopiti ili na jako laganoj vatri.
    Otopljenu čokoladu preliti preko biskvita, pa nalepiti drugu koru.
    U šerpu staviti 8 kašika šećera da se karamelizuje, pazite da ne zagori.
    Kad se šećer otopio dodati iseckan margarin i mešati da se oba sjedine.
    Ulupati žumanca sa šećerom pa dodati i mešati.
    Zatim skloniti sa vatre pa dodati kikiriki i sjediniti.
    Ostaviti da s emalo prohladi, kada stavite prst da nije vruće,
    Karamel staviti preko druge kore i nalepiti treću koru.
    Otopiti crnu čokoladu sa uljem i preliti preko treće kore.
    Ostaviti kolač 4 – 5h u frižideru pa poslužiti.

Primjedbe