Zagrejati rernu na 180 stepeni pa peći biskvit oko 30 minuta, zavisno od rerne, u plehu 20 x 30 cm.
Kad ivice počnu da se odvajaju gotov je. Preseći biskvit na 3 dela ili peći odvojeno 3 kore, kako vam je lakše.
U šerpu staviti 2 kašike ulja i izlomljenu belu čokoladu pa na pari otopiti ili na jako laganoj vatri.
Otopljenu čokoladu preliti preko biskvita, pa nalepiti drugu koru.
U šerpu staviti 8 kašika šećera da se karamelizuje, pazite da ne zagori.
Kad se šećer otopio dodati iseckan margarin i mešati da se oba sjedine.
Ulupati žumanca sa šećerom pa dodati i mešati.
Zatim skloniti sa vatre pa dodati kikiriki i sjediniti.
Ostaviti da s emalo prohladi, kada stavite prst da nije vruće,
Karamel staviti preko druge kore i nalepiti treću koru.
Otopiti crnu čokoladu sa uljem i preliti preko treće kore.
Ostaviti kolač 4 – 5h u frižideru pa poslužiti.
Primjedbe
Objavi komentar