POTREBNO JE: 1/4 šolje neslanog blanširanog kikirikija, 100 gr mlevenog keksa, 60 g otopljenog putera, 2 kašike meda, 8 velikih žumanaca, 3/4 šolje šećera, 1 zrela banana, ispasirana, prstohvat soli, 1 šolja slatke pavlake, 2 kašičice likera od lešnika, 3/4 šolje kikiriki putera
PRIPREMA: Blanširani kikiriki dobro sameljite, pa ga pomešajte sa mlevenim keksom, otopljenim puterom i medom. Od toga zamesite "testo", koje ne treba da bude gnjecavo, ali ne sme ni da bude previše suvo. Po potrebi dodajte još malo meda, ili sipajte nekolko kašika gaziranog soka od narandže. Dobijeno testo utisnite u kalup za čizkejk, čije ste ivice prethodno obavili providno folijom. Stavite u frižider, dok pravite ostatak kolača. Za sladoled pomešajte žumanca, 1/2 šolje šećera, pire od banane, liker i prstohvat soli. Ovo mešavinu kuvajte na pari 8-10 minuta, ili dok ne postane gušća. Sklonite sa ringle, pa u dobijeni krem dodajte umućenu slatku pavlaku sa preostalim šećerom. Nemojte jako mešati, nego lagano spojite dve smese. Na kraju dodajte otopljeni kiiriki puter, pa dobijeni krem sipajte preko kore u kalup za čizkejk. Sve stavite u zamrzivač na najmanje 7 sati. Kada je gotovo, izvadite iz kalupa, i ukrasite čokoladom i parčićima banane.
Primjedbe
Objavi komentar