Sastojci za biskvit:
- 150 g šećera u prahu
- 10 jaja
- 200 g margarina
- 200 g crne čokolade
- 20 g kakaoa
- 5 g vanilin šećera
- 5 g praška za pecivo
- 200 g brašna
- 7 g soli
- 200 g prah šećera
Sastojci za krem:
- 50 g ruma
- 370 slatke pavlake
- 90 g kakao praha
- 4 jaja
- 150 g rastopljene glazure
- 30 g kristal šećera
- 120 ml tople vode
- 100 g šećera u prahu
- 10 g želatina
Sastojci za dekoraciju:
- 50 g pistaća
- 150 g čokolade
- 100 g pečenih lešnika
Priprema – Rum torta:
- korak: Penasto umutiti margarin sa prah šećerom i žumancima. Umešati prethodno rastopljenu čokoladu, kakao, vanilin šećer i so.
- korak: U kompaktnu masu umešati čvrst sneg od belanaca i prah šećera. Vazdušastoj smesi dodati mešavinu brašna sa praškom za pecivo.
- korak: Pažljivo izmešati sve sastojke da se ravnomerno rasporede.
- korak: Glatku čokoladnu smesu uliti u pekarskim papirom obložen kalup za pečenje torti peći u zagrejanoj rerni na 180°C, oko 30 minuta.
- korak:Izvaditi da se ohladi. U međuvremenu rastopiti želatin u malo hladne vode. Kakao, rum i rastopljenu čokoladu umutiti sa 120 ml tople vode.
- korak: Penasto umutiti žumanca sa šećerom, umešati rastopljen želatin, zatim dodati prethodno pripremljenu čokoladu smesu i sve dobro izmešati.
- korak: Na kraju dodati čvrsto umućenu pavlaku sa kristal šećerom.
- korak: Mešati da se dobije ujednačena kremasta smesa. Ohlađen biskvit iseći na 4 dela.
- korak: Svaki deo naprskati rumom (razblažen sa malo vode), zatim namazati delom pripremljenog krema.
- korak: Složiti delove jedan preko drugog. Gornji deo biskvita takođe namazan kremom, preliti rastopljenom čokoladom.
- korak: Ostaviti da se ohladi. Dekorisati pečenim lešnicima i naseckanim pistaćima.
Vaša Rum torta je spremna.
Primjedbe
Objavi komentar