Sastojci za biskvit:
- 100 ml crnog vina
- 200 g razmekšanog margarina
- 300 g kristal šećera
- 150 g brašna
- 60 g kakao praha
- 1 kašičica praška za pecivo
- 4 jaja
Sastojci za krem:
- 60 g tamne čokolade
- 100 g rikota sira
- 1 kašika meda
- marmelada od marelica
- 1 kašika rakije/brendija
- 100 g čokolade za kuvanje
Priprema – Rikota torta:
- korak: Na niskoj temperaturi zagrevati mešavinu margarina, šećera, kakao praha i vina, vodeći računa da smesa ne provri.
- korak: Skloniti sa grejne ploče, izvaditi oko 150 ml smese, a u preostalu dodati razmućena jaja i na kraju umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo.
- korak: Izraditi kompaktnu glatku smesu.
- korak: Biskvit masu uliti u kalup za torte obložen pekarskim papirom.
- korak: Peći u zagrejanoj rerni na 160 °C, oko 30 minuta. Izvaditi da se ohladi.
- korak: U međuvremenu, pripremiti krem mućenjem rikota sira sa medom i alkoholnim pićem.
- korak: U ujednačenu smesu dodati krupno narendanu tamnu čokoladu. Krem ostaviti u frižider najmanje 30 minuta.
- korak: Ohlađen biskvit podeliti na tri dela. Na tanjir za posluživanje staviti donji deo biskvita, obilato namazati marmeladom, preko staviti drugi deo biskvita, na njega ravnomerno naneti pripremljeni krem.
- korak: Preklopiti trećim delom biskvita, preliti rastopljenom čokoladom za kuvanje. Ostaviti da se okladi i slojevi sjedine.
- korak: Rikota torta se može dekorisati po želji.
Vaša Rikota torta je spremna.
Primjedbe
Objavi komentar