![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg26bAZ2DlOTrEnA3AW3dlCWzNJWxk39tarJBc-sGya5EsVmrxdcMx4-uH2pttldDYDP6DIkUAADuAjP-RqMls7BxntEQy6ms1rugxY6FUYk7JEaSuFt8d75ZNQwC0bywjLsgOFt9Mo57Y/s320/minjoncic.jpg)
Sastojci: 1 dl ulja, 2 dl kisele vode, naribana korica jednog limuna, 12 kasika secera, 10 kasika mlevenih oraha, 275 g brasna, 1 prasak za pecivo
Fil I: 250 g margarina, 100 g secera, 1 kesica vanilin secera, 100 g posnog keksa, par kapi arome ruma
Fil II: 200 g secera, 1 dl vode, 200 g mlevenih oraha, 100 g cokolade
Priprema:
Izmesati sve sastojke i ispeci koru u velikom plehu od pecnice oblozenom masnim papirom. Peci na 200 C oko 15-20 minuta.
Umutiti penasto margarin, dodati secer i mleveni keks i par kapi arome po zelji, pa namzati preko ispecene korice.
Za drugi fil, skuvati sirup od secera i vode, preliti orahe i dodati cokoladu. Kad se ohladi, premazati preko prvog fila. Seci na mnej kocke, preliti glazurom od cokolade i dekorisati grancicom usecerenih ribizli.
Napomena: ako zelite da kolacici budu visoki, ispecite ih u manjem plehu.
Primjedbe
Objavi komentar