Sastojci za biskvit:
Jaja i šećer izmiksati zajedno. Potom dodati ulje, mlijeko, brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer i jos malo miksati. Dodati kakao , miksati jos 1 minutu a potom smjesu istresti u kalup za pečenje. Peći u zagrijanoj rerni na 175 stepeni, 20-25 minuta. Dok se biskvit peče pripremiti kremu.
U šerpicu staviti mlijeko, šećer, brašno. Miješati dok ne provrije. Kada provrije sklonut sa vatre i dodat slatko vrhnje. Izmiksati mikserom. Pripremiti preliv.
U jednoj posudi izmješati mlijeko i kakao i kada je biskvit pečen preliti sa prelivom da biskvit postane mekši. A potom dodati pripremljenu kremu. Dekorisati po želji.
http://turskirecept.blogspot.ba
- 2 kom jaja
- Pola čaše šećera
- Pola čaše ulja
- 1 čaša brašna
- Pola čaše mlijeka
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 2 kašike kakaa
- 3 čaše mlijeka
- Pola čaše šećera
- Pola čaše brašna
- 200 ml slatkog vrhnja
- 1,5 čaša mlijeka
- 2 kašike kaka
Jaja i šećer izmiksati zajedno. Potom dodati ulje, mlijeko, brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer i jos malo miksati. Dodati kakao , miksati jos 1 minutu a potom smjesu istresti u kalup za pečenje. Peći u zagrijanoj rerni na 175 stepeni, 20-25 minuta. Dok se biskvit peče pripremiti kremu.
U šerpicu staviti mlijeko, šećer, brašno. Miješati dok ne provrije. Kada provrije sklonut sa vatre i dodat slatko vrhnje. Izmiksati mikserom. Pripremiti preliv.
U jednoj posudi izmješati mlijeko i kakao i kada je biskvit pečen preliti sa prelivom da biskvit postane mekši. A potom dodati pripremljenu kremu. Dekorisati po želji.
http://turskirecept.blogspot.ba
Primjedbe
Objavi komentar