OBLATNE S ČOKOLADOM I KIKIRIKIJEM

Čokoladna oblatna s keksima i kikirikijem jednostavno se priprema, a narezane oblatne odlično se uklapaju na svaki tanjur sa suhim kolačićima!

Sastojci.


Nadjev od čokolade i kikirikija:

  •  500 g mljevenog keksa
  •  300 g šećera
  •  300 g neslanog kikirikija
  •  250 g margarina
  •  150 g čokolade za kuhanje

Glazura:

  •  150 g čokolade za kuhanje
  •  4 žlice ulja

Ostalo:

  •  1 veća oblatna




Priprema:

Šećer i margarin otopite na laganoj vatri, dodajte čokoladu pa miješajte dok se čokolada ne otopi.

Pripremljenu smjesu pomiješajte s kikirikijem i mljevenim keksom (Čajni kolutići i sl.).

Kada se svi sastojci dobro sjedine, masu prebacite na oblatnu pa žlicom lijepo rasporedite, utisnite i zagladite površinu.

Kolač spremite u hladnjak da se stegne, a zatim površinu prelijte čokoladnom glazurom. Za pripremu glazure čokoladu i ulje zajedno otopite na pari.

Kada se čokoladna glazura stisne kolač možete rezati na kockice.

Izvor: Slatkisvijet.com

http://www.volimkuhati.com

Primjedbe