MILKA KOCKE S MAKOM

Zanimljiva kombinacija fine kreme, bijele čokalade i maka.

Sastojci:

    Za biskvit s makom (x 2):
  •  3 bjelanca,
  •  3 žlice šećera,
  •  50 g mljevenog maka,
  •  1 krcata žlica oštrog brašna,
  •  1 kavena žličica praška za pecivo
  • Za bijeli biskvit:
  •  3 bjelanca,
  •  3 žlice šećera,
  •  3 žlice mekog brašna,
  •  2 žlice ulja,
  •  1 kafena žličica praška za pecivo
  • Za kremu:
  •  700 ml mlijeka,
  •  200 g bijele Milke,
  •  100 g šećera,
  •  9 žumanaca (koliko vam ih ostane),
  •  1 kom prašak za puding okusa slatkog vrhnja,
  •  2 žlice oštrog brašna,
  •  250 ml slatkog vrhnja,
  •  4 listića želatine
  • Priprema:

    Kore:
    Za biskvit od maka istući čvrst snijeg od bjelanaca, dodati šećer i još kratko tući. Umiješati sve suhe sastojke i promiješati kuhačom dok se ne sjedine sa snijegom.
    Na kraju jednom kratko izmiješati. Premazati smjesu po limu za pečenje (20×30cm) obloženim papirom za pečenje.
    Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 150 °C – paziti da kore ostanu svijetle!
    Ponoviti postupak sa drugom korom od maka te trećom, bijelom korom.

    Krema:
    U mlijeku rastopiti bijelu čokoladu i zahuhati sve ostale sastojke. Žumanca prethodno treba pjenasto umutiti sa malo toplog mlijeka, potom umiješati šećer sa praškom za puding i brašnom.
    Kuhanu kremu prebaciti u drugu posudu, prekriti površinu kreme prozirnom folijom i lagano rukom pritisnuti. Dobro ohladiti.
    Čvrsto istući slatko vrhnje i umiksati ga u prethodno razrađenu kremu te dodati pripremljenu želatinu.

    Kremu podijeliti u 3 jednake zdjelice i filati kore – bijela ide u sredinu. Po želji preliti bijelom čoko glazurom (ali Milka ne funkcionira najbolje u ulozi glazure) ili posipati makom.

    Prije serviranja dobro ohladiti.

    Izvor: coolinarika.com
  • http://www.volimkuhati.com

Primjedbe