Zanimljiva kombinacija fine kreme, bijele čokalade i maka.
Sastojci:
Sastojci:
- Za biskvit s makom (x 2):
- 3 bjelanca,
- 3 žlice šećera,
- 50 g mljevenog maka,
- 1 krcata žlica oštrog brašna,
- 1 kavena žličica praška za pecivo Za bijeli biskvit:
- 3 bjelanca,
- 3 žlice šećera,
- 3 žlice mekog brašna,
- 2 žlice ulja,
- 1 kafena žličica praška za pecivo Za kremu:
- 700 ml mlijeka,
- 200 g bijele Milke,
- 100 g šećera,
- 9 žumanaca (koliko vam ih ostane),
- 1 kom prašak za puding okusa slatkog vrhnja,
- 2 žlice oštrog brašna,
- 250 ml slatkog vrhnja,
- 4 listića želatine
- Priprema:
Kore:
Za biskvit od maka istući čvrst snijeg od bjelanaca, dodati šećer i još kratko tući. Umiješati sve suhe sastojke i promiješati kuhačom dok se ne sjedine sa snijegom.
Na kraju jednom kratko izmiješati. Premazati smjesu po limu za pečenje (20×30cm) obloženim papirom za pečenje.
Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 150 °C – paziti da kore ostanu svijetle!
Ponoviti postupak sa drugom korom od maka te trećom, bijelom korom.
Krema:
U mlijeku rastopiti bijelu čokoladu i zahuhati sve ostale sastojke. Žumanca prethodno treba pjenasto umutiti sa malo toplog mlijeka, potom umiješati šećer sa praškom za puding i brašnom.
Kuhanu kremu prebaciti u drugu posudu, prekriti površinu kreme prozirnom folijom i lagano rukom pritisnuti. Dobro ohladiti.
Čvrsto istući slatko vrhnje i umiksati ga u prethodno razrađenu kremu te dodati pripremljenu želatinu.
Kremu podijeliti u 3 jednake zdjelice i filati kore – bijela ide u sredinu. Po želji preliti bijelom čoko glazurom (ali Milka ne funkcionira najbolje u ulozi glazure) ili posipati makom.
Prije serviranja dobro ohladiti.
Izvor: coolinarika.com - http://www.volimkuhati.com
Primjedbe
Objavi komentar