ZA KORE
3 jajeta, 8 kašika šećera, 3 kašike meda, 1 kašika sode bikarbone, 23 kašike brašna
ZA FIL
1 l mleka, 4 kašike šećera, 9 kašika brašna, 250 g margarina, 200 g šećera u prahu
ZA DEKORACIJU
nekoliko komada jezgra oraha, 200 g šećera
PRIPREMA
Jaja, šećer, med i sodu bikarbonu kuvajte na pari 5–10 minuta, pa sklonite s vatre. U vrelu masu dodajte tri kašike brašna i dobro promešajte, zatim dodajte u četiri navrata po pet kašika brašna i svaki put promešajte. Od smese ispecite dve kore, svaku po pola sata na 180 stepeni. Za fil skuvajte puding od brašna i mleka sa četiri kašike šećera, a kada se ohladi, dodajte margarin umućen sa šećerom u prahu. Tortu nafilujte i odozgo je namažite filom. Šećer karamelizujte i, dok je vruć, umočite jezgra oraha i stavite ih na masni papir. Šećer ohladite, sameljite ga i ukrasite tortu.
Primjedbe
Objavi komentar