MALE DOMAĆICE: Jako fin i kremast kolac sa orasima i kokosom

Sastojci:

    Biskvit:
  •  6 bjelanjaka,
  •  6 žlica šećera,
  •  100 g kokosa,
  •  100 g mljevenih oraha,
  •  1 prašak za pecivo,
  • Krema:
  •  6 žumanjaka,
  •  6 žlica šećera,
  •  2 rebra čokolade za kuhanje,
  •  200 g maslaca,
  •  200 ml slatkog vrhnja,
  •  2-3 šlag pjene

Priprema:
Umutite 6 bjelanjaka sa 6 žlica šećera u šaum. Dodajte kokos, mljevene orahe i prašak za pecivo.
Miješajte sa špatulom, zatim istresite u lim i pecite u zagrijanoj pećnici na 190C oko 10-15 min.
Za kremu, 6 žumanjaca i 6 žlica šećera kuhajte na pari dok se krema ne zgusne.
Dodajte 2 rebra čokolade za kuhanje neprestano miješajući dok se čokolada ne otopi.
Sklonite sa pare i ostavite da se ohladi.
Izmiksajte 200 ml slatkog vrhnja u šlag i ostavite sa strane.
U hladan krem dodajte omekšali maslac i miksajte. Na kraju dodajte umućeni šlag i miješajte sa špatulom.
Kremu staviti preko ohlađenog biskvita, a zatim šlag pjenu.

Izvor: Coolinarika.com


http://www.volimkuhati.com

Primjedbe