5 bjelanaca
120 gr šećera
120 gr lješnjaka
2 kašike kakaa
Tamna krema
200 gr čokolade za kuhanje
150 gr putera
80 gr šećera
3 jaja
Svijetla krema
500 ml mlijeka
250 ml vrhnja za šlag
5 kašika šećera
3 kašike brašna
5 žumanaca
1 puding od vanilije
Priprema:
Bjelanca umutite sa šećerom. Dodajte mljevene lješnjake i kakao pa uspite u kalup za tortu i pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 20 minuta. Za tamnu kremu umutite šećer i jaja i kuhajte na pari. Dodajte čokoladu, otopite pa umutite puter mikserom u kremu. Za svijetlu kremu u mlijeku skuhajte puding pa dodajte umućeno vrhnje za šlag. Biskvit premažite tamnom kremom i ostavite u zamrzivač sat vremena. Premazati svijetlom kremom i ostavite u frižideru preko noći da se stisne.
Primjedbe
Objavi komentar