LEDENA VOĆNA TORTA

Evo i jedan klasičan recept za divan kremasti kolač. Ali, a ako upotrijebite odgovarajući kalup, dobit ćete prekrasnu tortu kojoj kupine daju poseban štih.

Sastojci:

Biskvit:

  •  7 kom bjelanjaka,
  •  7 žlica šećera,
  •  7 žlica brašna,
  •  1 prašak za pecivo,
  •  1,5 dl toplog mlijeka za preliti pečeni biskvit
Krema:
  •  7 kom žumanjaka,
  •  1/2 l mlijeka,
  •  7 žlica šećera,
  •  7 žlica brašna,
  •  2 kom vanilin šećera,
  •  250 g maslaca
I još:
  •  150 g kupina,
  •  2,5 dl slatkog vrhnja
  • Priprema:

    Bjelanjke izmutiti u čvrst snijeg uz postepeno dodavanje šećera, te brašna pomiješanog sa praškom za pecivo. Peći u podmazanom i brašnom posutom kalupu na 180 °C oko 25 min.
    Pečeni biskvit preliti prokuhanim mlijekom te ostaviti da se prohladi.

    Posebno izmutiti pjenasto žumanjke sa obje vrste šećera, brašnom i 2 dl mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhati i ukuhati smjesu te uz miješanje kuhati dok se ne zgusne.
    Ohladiti smjesu i u ohlađeno dodati žlicu po žlicu pjenasto umućen maslac.

    Na biskvit poredati dio kupina, na njih nanijeti kremu, zatim umutiti slatko vrhnje sa ostatkom kupina i to završno staviti na žutu kremu.
    Po želji ukrasiti još kupinama i dobro ohladiti prije serviranja.

    Izvor: coolinarika.com
  • http://www.volimkuhati.com

Primjedbe