Evo i jedan klasičan recept za divan kremasti kolač. Ali, a ako upotrijebite odgovarajući kalup, dobit ćete prekrasnu tortu kojoj kupine daju poseban štih.
Sastojci:
Biskvit:
Sastojci:
Biskvit:
- 7 kom bjelanjaka,
- 7 žlica šećera,
- 7 žlica brašna,
- 1 prašak za pecivo,
- 1,5 dl toplog mlijeka za preliti pečeni biskvit
- 7 kom žumanjaka,
- 1/2 l mlijeka,
- 7 žlica šećera,
- 7 žlica brašna,
- 2 kom vanilin šećera,
- 250 g maslaca
- 150 g kupina,
- 2,5 dl slatkog vrhnja
- Priprema:
Bjelanjke izmutiti u čvrst snijeg uz postepeno dodavanje šećera, te brašna pomiješanog sa praškom za pecivo. Peći u podmazanom i brašnom posutom kalupu na 180 °C oko 25 min.
Pečeni biskvit preliti prokuhanim mlijekom te ostaviti da se prohladi.
Posebno izmutiti pjenasto žumanjke sa obje vrste šećera, brašnom i 2 dl mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhati i ukuhati smjesu te uz miješanje kuhati dok se ne zgusne.
Ohladiti smjesu i u ohlađeno dodati žlicu po žlicu pjenasto umućen maslac.
Na biskvit poredati dio kupina, na njih nanijeti kremu, zatim umutiti slatko vrhnje sa ostatkom kupina i to završno staviti na žutu kremu.
Po želji ukrasiti još kupinama i dobro ohladiti prije serviranja.
Izvor: coolinarika.com - http://www.volimkuhati.com
Primjedbe
Objavi komentar