Krema:
300 g šećera
200 g gustina
150 g brašna
10 jaja
5 dl vrhnja
1 litra vode
1, 25 litara mlijeka
300 g šećera
200 g gustina
150 g brašna
10 jaja
5 dl vrhnja
1 litra vode
1, 25 litara mlijeka
Pripema:
Umutiti pjenasto jaja, šećer i vanilin šećer. Dodati mlijeko, ulje i brašno izmiješano s praškom za pecivo i kakao.
Umutiti pjenasto jaja, šećer i vanilin šećer. Dodati mlijeko, ulje i brašno izmiješano s praškom za pecivo i kakao.
Jednolično smjesu zamješati i uliti je u pravokutnu posudu za pečenje, koju smo ranije namazali maslacom i posuli brašnom.
Staviti u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i peći do 15 minuta.
Žumanjke odvojiti od bjelanjaka. U 2.5 dl mlijeka zamiješati žumanjke, brašno i gustin. Ostatak mlijeka pomiješati s vodom i zakuhati. Kad zavrije naliti smjesu od žumanjaka i uz konstantno miješanje kuhati nekoliko minuta, dok se sve ne zgusne.
Istući bjelanjke sa šećerom u čvrsti snijeg. Na njih izliti vruću smijesu s žumanjcima i miješati dok se sve ne poveže i izjednači.
Rasporediti kremu odmah po pečenom biskvitu.
Ostaviti kolač da se ohladi, te ga staviti u hladnjak na nekoliko sati. Istući vrhnje u šlag i njime prekriti kremu.
Primjedbe
Objavi komentar