Sastojci za biskvit: 5 jaja, 5 kašika šećera, 3 kašike brašna, 2 kašike kakaa, 50 ml ulja, 1 prašak za pecivo, 250 ml čokoladnog mleka
Fil: 250 g šlaga u prahu, 500 ml mleka, kisele vode ili hladne vode, 200 g kisele pavlake, 300 g mlevenog keksa
Ukrašavanje: Deo prvog krema 40 g (kesice), šlag krem od čokolade 100 ml mleka
Priprema: Uključite rernu na 200 stepeni. Umutiti belanca da zapene pa dodavati šećer i mutiti dok se ne dobije čvrsta pena. Zatim dodavati jedno po jedno jaje i mutiti. Odmah zatim dodati i ulje i umutiti.
Dodati brašno, kakao i prašak za pecivo pa sve izmešati žicom za mućenje.
Obložiti papirom za pečenje pleh 30 x 20 cm. Staviti da se peče 20–25 minuta.
Izvaditi da se hladi pa dok je kora mlaka skinuti papir, vratiti u tepsiju i preliti mlekom. Ako ste koru malo duže pekli biće malo suvlja, pa ako vam se čini da kada kora upije mleko još je malo suvkasta slobodno zalijte sa još malo mleka.
Umutiti šlag sa mlekom, kiselom vodom ili hladnom vodom, pa dodajte kiselu pavlaku. Zatim dodajte mleveni keks i izmešajte.
Ostaviti da odstoji 10 minuta da keks malo “popije” vodu iz šlaga. Premažite koru sa 2/3 ove mase. Ostatku dodati mleko i šlag krem od čokolade i sve zajedno umutiti.
Premazati preko prvog fila i staviti tepsiju u frižider nekoliko sati da se hladi.
Seći u kocke i služiti. Prijatno!
Primjedbe
Objavi komentar