Nadjev;
100 g čokolade za kuhanje 100 g mljevenih lješnjaka 2,5 dl vrhnja za šlag |
Premaz:
30 g čokolade za kuhanje
1,5 dl vrhnja za šlag
30 g čokolade za kuhanje
1,5 dl vrhnja za šlag
Priprema:
Pjenasto umutiti šećer i žumanjke.
Pjenasto umutiti šećer i žumanjke.
Dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo, lješnjake i razmekšali maslac.
Na kraju umiješati čvrsti snijeg od bjelanjaka.
Staviti smjesu u namašćenu i nabrašnjenu posudu za pečenje te peći 30 minuta na 175 stupnjeva.
Istući vrhnje u šlag za nadjev.
Nasjeckati čokoladu na sitne komadiće te zajedno sa mljevenim lješnjacima umijesti lagano u šlag.
Ostaviti pečeni biskvit da se ohladi i vodoravno razrezati po pola.
Između polovica biskvita rasporediti nadjev.
Premazati vrh kolača tučenim vrhnjem i posuti komadićima čokolade.
Prije posluživanja ohladiti kolač nekoliko sati.
Primjedbe
Objavi komentar