FRITULE PUNJENE NUTELLOM

Sočno tijesto koje skriva tekuće srce od čokolade talijanski je specijalitet omiljen u doba karnevala, ali i svaki put kad se pojavi želja za slatkim...
Fritule i čokolada odličan su par, bilo da se radi o bijeloj ili crnoj kremi. Najjednostavnije ih je napraviti tako da spojite omiljeni osnovni recept za klasičneloptice i najdražu kremu pa ih nakon prženja napunite pomoću slastičarske vrećice. Za stopostotno čokoladno iskustvo napravite tijesto od čokolade i kakaa u koje prema želji možete dodati i grožđice ili ribanu koricu naranče. Kao punjenje može poslužiti i puding ili krema od vanilije u koju dodajte i narančinu ili limunovu koricu. Uz fritule punjene bijelom čokoladom savršeno će poslužiti čokoladni umak, a ovdje možete pronaći recept. 
Pri prženju fritula imajte na umu da one od čokoladnog tijesta ne vole vruće ulje jer lako zagaraju. Kako ne bi bile previše masne dodajte im i ruma ili rakije. U posudi za prženje ne smije biti gužva, a treba biti dobvoljno ulja da loptice ne legnu na dno posude. Ako niste vješti s ubacivanjem smjese pomoću žličica, možete je ubaciti u slastičarsku vrećicu pa lagano istiskivati te odvajati nožem u ulje. 

Sastojci za fritule s Nutellom:

200 g glatkog brašna
1 jaje
180 jogurta
1 žlica šećera
2 vanilin šećera
1 žlica ruma
prstohvat soli
1/2 praška za pecivo
ulje za prženje
Nutella

Priprema:
1. U jednoj posudi izmiješajte brašno i prašak za pecivo, a u drugoj posudi razmućeno jaje, šećer, sol, rum i jogurt pa spojite obje smjese miješajući.
2. Uzimajte male komadiće smjese i spuštajte ih ih zagrijano ulje. Pržite ih nekoliko minuta pa izvadite na papirnate ubruse.

3. Nutellu kratko zagrijte u mikrovalnoj i stavite u slastičarsku vrećicu. Napunite fritule i poslužite ih dok su tople.  

Primjedbe