DOMAĆE TABLERONE

Sastojci:

  • 250 g margarina,
  • 3 jaja,
  • 300 g šećera,
  • 200 g čokolade,
  • 2 kašike kakao praha,
  • 100 g prženog susama,
  • 100 g sjeckanog prženog neslanog kikirikija,
  • 200 g mljevenog keksa,
  • 100 g čokolade za glazuru,
  • nekoliko kapi ulja
  • Priprema:
    1. Zagrijati margarin i sačekati da se istopi.
    2. Jaje i šećer izmiješati i dodati margarinu.
    3. Kuvati dok se šećer ne otopi, dodati kakao, čokoladu, polako miješajući dodati masi kikiriki, keks i susam.
    4. Odgovarajuću tepsiju ili kalup namazati sa nekoliko kapi ulja i toplu smjesu staviti u nju. Sačekati da se masa stvrdne, pa staviti čokoladnu glazuru. Isjeci potom na parčiće i poslužiti uz kaficu ili čaj.

    Izvor: tortekolaci.com
  • http://www.volimkuhati.com

Primjedbe