Sastojci:
- 250 g margarina,
- 3 jaja,
- 300 g šećera,
- 200 g čokolade,
- 2 kašike kakao praha,
- 100 g prženog susama,
- 100 g sjeckanog prženog neslanog kikirikija,
- 200 g mljevenog keksa,
- 100 g čokolade za glazuru,
- nekoliko kapi ulja
- Priprema:
1. Zagrijati margarin i sačekati da se istopi.
2. Jaje i šećer izmiješati i dodati margarinu.
3. Kuvati dok se šećer ne otopi, dodati kakao, čokoladu, polako miješajući dodati masi kikiriki, keks i susam.
4. Odgovarajuću tepsiju ili kalup namazati sa nekoliko kapi ulja i toplu smjesu staviti u nju. Sačekati da se masa stvrdne, pa staviti čokoladnu glazuru. Isjeci potom na parčiće i poslužiti uz kaficu ili čaj.
Izvor: tortekolaci.com - http://www.volimkuhati.com
Primjedbe
Objavi komentar