CRVENKAPICA BEZ SIRA

Probajte malo drugačiju verziju poznatog kolača

Sastojci:
  •  3 jaja,
  •  20 dag brašna,
  •  15 dag šećera,
  •  15 dag margarina,
  •  pola vrećice praska za pecivo,
  • Za kremu:
  •  1 puding od vanilije,
  •  1,5 čaša kiselog vrhnja,
  • I još:
  •  5 dag šećera,
  •  oko 3 dl mlijeka,
  •  1 staklenka višanja,
  •  1 paketić želatine u prahu ili preljeva za torte,
  •  sok od kompota, voda i šećer,
  •  ulje za biskvit (par žlica)
  • Priprema:

    Za biskvit: 
    Miksati prvo margarin dok ne postane lagano pjenast pa postupno dodavati šećer dok sve ne postane povezana masa.
    Dodavati tada jaje po jaje i dalje miksati pa na kraju postepeno dodati i brašno s praškom za pecivo ulje. Biskvit razmazati (dosta je gust) po limu za pečenje (veličine cca 20×30 cm) pa peći na 180 °C 20 minuta. 
    Kolač izvaditi iz pećnice i pustiti da se malo prohladi.

    Za kremu: 
    Skuhati pudinge sa šećerom u količini mlijeka navedenoj u receptu pa u još vrući kuhani puding umiješati kiselo vrhnje.

    Preko biskvita složiti višnje koje ste prethodno ocijedili i od kojih ste sok ostavili sa strane. Preko višanja premazati kremu s pudingom pa nastaviti peći još 25 min u pećnici na istoj temperaturi.

    Dok se pečeni kolač hladi pripremite preljev za torte prema uputama na omotu, sa sokom od višanja (samo pola, inače je prekiselo), šećerom i vodom. Preljev pažljivo i polako izlijte preko kolača i pustite da se ohladi. 

    Izvor: www.coolinarika.com
  • http://www.volimkuhati.com

Primjedbe