Ovaj čokoladni kolač bez brašna zaista je finoj slastici i, što je isto tako važno, vrlo jednostavna za pripremu - može se napraviti za samo pet minuta. Pri tome ćete upotrijebiti samo tri osnovna sastojka te malo soli i malo maslaca za podmazivanje lima za pečenje.
Sastojci:
Sastojci:
- 225 grama tamne čokolade (70% kakaa),
- 225 grama slatkog vrhnja,
- 1/4 žličice soli,
- kakao,
- maslac za podmazivanje pleha,
- Priprema:
Lim za pečenje podmažite s malo maslaca, a zatim ga prekrijte papirom za pečenje tako da pređe preko rubova.
Rastopite čokoladu na laganoj vatri.
U drugoj posudi ugrijte slatko vrhnje na laganoj vatri.
Kada se vrhnje dobro zagrije (vrelo na dodir) skinite je sa vatre i ubacite sol. Promiješajte.
Ubacite čokoladu u vrhnje i lagano miješajte, sve dok se svi sastojci potpuno ne sjedine.
Sjedinjenu smjesu prebacite u pripremljeni pleh, pokrijte plastičnom folijom i dobro ohladite.
Izvor: minimagazin.info - http://www.volimkuhati.com
Primjedbe
Objavi komentar