ČOKOLADNI KOLAČ BEZ BRAŠNA I PEČENJA

Ovaj čokoladni kolač bez brašna zaista je finoj slastici i, što je isto tako važno, vrlo jednostavna za pripremu - može se napraviti za samo pet minuta. Pri tome ćete upotrijebiti samo tri osnovna sastojka te malo soli i malo maslaca za podmazivanje lima za pečenje.

Sastojci:

  •  225 grama tamne čokolade (70% kakaa),
  •  225 grama slatkog vrhnja,
  •  1/4 žličice soli,
  •  kakao,
  •  maslac za podmazivanje pleha,
  • Priprema:

    Lim za pečenje podmažite s malo maslaca, a zatim ga prekrijte papirom za pečenje tako da pređe preko rubova.

    Rastopite čokoladu na laganoj vatri. 

    U drugoj posudi ugrijte slatko vrhnje na laganoj vatri. 

    Kada se vrhnje dobro zagrije (vrelo na dodir) skinite je sa vatre i ubacite sol. Promiješajte.

    Ubacite čokoladu u vrhnje i lagano miješajte, sve dok se svi sastojci potpuno ne sjedine. 

    Sjedinjenu smjesu prebacite u pripremljeni pleh, pokrijte plastičnom folijom i dobro ohladite.

    Izvor: minimagazin.info
  • http://www.volimkuhati.com

Primjedbe