Sastojci
mleko 1 l
šećer 5 kašike
puding od čokolade 2 kesice
čokolada 200 g
puter 50 g
keks Petit Beurre 500 g
mleveni plazma keks 200 g
banane 3
Za ukrašavanje:
šlag krem u prahu 200 g
mleko 2,5 dl
Kako pripremiti
mleko 1 l
šećer 5 kašike
puding od čokolade 2 kesice
čokolada 200 g
puter 50 g
keks Petit Beurre 500 g
mleveni plazma keks 200 g
banane 3
Za ukrašavanje:
šlag krem u prahu 200 g
mleko 2,5 dl
Kako pripremiti
U posudu staviti 8 dl mleka i 5 kašika šećera da se kuva. Puding od čokolade umutiti sa ostatkom mleka, dodati u kuvano mleko i kuvati dok se ne zgusne. Skinuti sa vatre, dodati čokoladu i puter da se istopi, lomljeni keks, mlevenu plazmu i seckane banane. Sve dobro izmešati i masu staviti u kalup sa obručem prečnika 24 cm, prethodno obložen streč folijom.
Ostaviti u frižider da prenoći. Sutradan skinuti obruč i tortu prevrnuti na tacnu. Umutiti šlag krem sa mlekom i ukrasiti tortu.
Ostaviti u frižider da prenoći. Sutradan skinuti obruč i tortu prevrnuti na tacnu. Umutiti šlag krem sa mlekom i ukrasiti tortu.
Primjedbe
Objavi komentar