BISKVIT TORTA

Sastojci – Biskvit torta:

  • 3 jaja
  • 130 g šećera
  • 130 g brašna
  • 130 g otopljenog maslaca
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 1 vanilin šećer

Ostali sastojci – Biskvit torta:

  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 100 g pekmeza ili marmelade od pomorandže
  • 1 šolja jagoda za ukrašavanje

Priprema – Biskvit torta:

  1. korak: Odvojiti žumanca od belanca. Istući čvrst sneg od belanca i postupno dodati pola količine šećera.
  2. korak: Posebno umutiti žumanca s preostalim šećerom i 3 kašike vode.
  3. korak: Kad postane penasto i posvetli, dodati brašno s praškom za pecivo i otopljeni maslac (pola količine maslaca se može zameniti uljem).
  4. korak: Umešati sneg od belanca (ali ne mikserom).
  5. korak: Izliti u papirom prekriveni oblik za pečenje i kašikom rasporediti čokoladu otopljenu na pari izmešanu s marmeladom od pomorandže.
  6. korak: Peći pola sata na temperaturi od 160 – 170 °C (još 10 min. ako nije dobro pečena, probati čačkalicom).
  7. korak: Ohlađenu biskvit tortu posuti šećerom u prahu i ukrasiti po želji.
Vaša Biskvit torta je spremna.

Primjedbe