Sastojci – Biskvit torta:
- 3 jaja
- 130 g šećera
- 130 g brašna
- 130 g otopljenog maslaca
- 1 kašika praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
Ostali sastojci – Biskvit torta:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 100 g pekmeza ili marmelade od pomorandže
- 1 šolja jagoda za ukrašavanje
Priprema – Biskvit torta:
- korak: Odvojiti žumanca od belanca. Istući čvrst sneg od belanca i postupno dodati pola količine šećera.
- korak: Posebno umutiti žumanca s preostalim šećerom i 3 kašike vode.
- korak: Kad postane penasto i posvetli, dodati brašno s praškom za pecivo i otopljeni maslac (pola količine maslaca se može zameniti uljem).
- korak: Umešati sneg od belanca (ali ne mikserom).
- korak: Izliti u papirom prekriveni oblik za pečenje i kašikom rasporediti čokoladu otopljenu na pari izmešanu s marmeladom od pomorandže.
- korak: Peći pola sata na temperaturi od 160 – 170 °C (još 10 min. ako nije dobro pečena, probati čačkalicom).
- korak: Ohlađenu biskvit tortu posuti šećerom u prahu i ukrasiti po želji.
Vaša Biskvit torta je spremna.
Primjedbe
Objavi komentar