BEZ PEČENJA: Lagani kolač s jabukama, pudingom i šlagom

Lagani kolač s jabukama, pudingom i šlagom. Recept pouzdan i provjeren bezbroj puta, uz to i vrlo jednostavan, a kolač ukusan i kremast...


Sastojci:

  •  5 kom jabuka (Zlatni delišes),
  •  1.5 l vode,
  •  3 vrećice pudinga od vanilije (u prahu),
  •  9 žlica šećera,
  •  cca 200 g petit keksa
Za ukrasiti:
  •  250 ml mlijeka,
  •  2 vrećice šlaga u prahu
  • Priprema:

    1. Jabuke oguliti i narezati na veće komade, staviti kuhati u 1.5 litru hladne vode (u koju smo dodali 9 žlica šećera). Kad zakuha, kuhati dok jabuka ne omekša - kad probodete s pinjurom (vilicom) da se raspadne. Šupljom žlicom izvaditi i jabuke sa strane u posudu i izgnječiti.
    2. U malo vode (par žlica) razmutite puding u prahu i dodajte u vodu u kojoj se kuhala jabuka. Kuhajte mješajući par minuta dok se ne zgusne.
    3. U kuhani puding dodati izgnječenu jabuku i sjediniti.
    4. Na dno lima za pečenje poslagati jedan red petit keksa. Preliti vrućim pudingom i jabukom.
    5. Kada se ohladi, ukrasiti šlagom i posuti čokoladnim mrvicama/kakaom/ribanom čokoladom.

    Izvor: coolinarika.com
  • http://www.volimkuhati.com

Primjedbe