Pržen i isjeckan lješnik je nezamjenljiv u . Opna lješnika se najlakše skida tako što se lješnici stave u rernu i zagrijavaju 10-15 minuta, pa se zamotaju u kuhinjsku krpu da se potpare i onda protrljaju.
Sastojci:
Sastojci:
- 100 g maslaca,
- 50 g šećera,
- 2 kašike kakaa,
- 250 g mljevenog keksa,
- 100 g isjeckanih lješnnjaka,
- 50 g soka od narandže,
- 400 ml obranog mlijeka,
- 1 kesica pudinga od vanilije,
- 2 kašike šećera,
- 50 g putera Za glazuru:
- 100 g čokolade,
- 30 g maslaca,
- malo vode
- Priprema:
Pjenasto umutiti puter sa šećerom. Dodati keks, lješnike, kakao i sok od narandže, a zatim sve promiješati. Kalup obložiti papirom za pečenje i staviti smjesu od keksa.
Puding razmutiti sa malo mlijeka i skuhati u ostatku mlijeka sa šećerom. U prohlađen puding dodati maslac i dobro umutiti.
Puding premazati preko keksa i preliti glazurom od čokolade (na pari rastopiti čokoladu, maslac i malo vode).
Bajaderu ohladiti i izrezati na kocke.
Izvor: Kuhinjica.rs - http://www.volimkuhati.com
Primjedbe
Objavi komentar