ANANAS KOCKE

Biskvit:
100 g šećera
3 jaja
100 g brašna
1 vanilin šećer
1 dl soka od ananasa iz konzerve
malo soli
ribana korica limuna
Krema:
90 g šećera
300 g ananasa iz konzerve
2 dl soka od ananasa iz konzerve
3 dl vrhnja za šlag
4 žumanjka
1 žlica brašna
Priprema:
Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Pjenasto izmutiti šećer i žumanjke. Dodati vanilin šećer, brašno, snijeg od bjelanjaka, koricu limuna i prstohvat soli. Sve skupa dobro izmješati i staviti u podmazan maslacem i pobrašnjeni lim za pećenje. Peći 20tak minuta na 175 stupnjeva. Izvaditi iz pećnice i preliti sokom od ananasa.
Priprema kreme:
Žumanjke izmešati sa šećerom i žlicom brašna. Umješati lagano sok od ananasa. Miješajući kuhati na pari dok se smjesa ne zgusne. Ohladiti i premazati biskvit. Vrhnje istući u čvrsti snijeg i nanjeti ga preko kreme od ananasa. Na vrhu posložiti ananas izrezan na komadiće i ostaviti u hladnjaku 2 sata i poslužiti.

Primjedbe