Prekrasne, sočne i mekane, a ipak krckaju pod zubima
Prekrasan kolač – sočan i mekan, a oblatne ipak krckaju. Dobra osobina im je i to što se mogu dugo čuvati, čak i zamrznute. Naravno, ako se uspijete suzdržati da ih ne pojedene čim budu gotove.
Sastojci:
- 400 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 150 g margarina
- 300 g kiselog vrhnja
- 4 jaja
- 300 g mljevenog keksa
- 150 g mljevenih oraha
- 150 g lješnjaka (prženih i grubo sjeckanih)
- 200 gr čokolade
- 3 lista oblatne (velike)
I još:
- čokolada za glazuru
Priprema:
Uzeti plitki lonac s debljim dnom (oko 3 l) i u njega sipati šećer, vanilin šećer.
Stavititi malo vode da se počne topiti, zatim dodati margarin i vrhnje, pa na vatri zakuhati dok se šećer ne istopi
Dodati 4 jaja. Uz miješanje kuhati dok se malo ne zgusne.
Dodati mljeveni keks, izmiješati, skinuti s vatre i podijeliti na dva dijela (ne sasvim jednaka).
U veći dio dodati mljevene orahe i promiješati
U manji dio dodati na pari omekšalu čokoladu i sjeckane pržene lješnjake (ili orahe).
Toplom kremom (po volji žutom ili tamnom) premazati jednu oblatnu.
Zatim staviti drugu oblatnu, pa drugu kremu i na kraju treću oblatnu.
Pritisnuti nekim prikladnim predmetom (ravnim i teškim) i ostaviti da se ohladi.
Još vam preostaje preliti kolač čokoladnom glazurom, pa opet pričekati da se ogladi i poslužiti.
Kad žurite ili kad nije neka svečana prilika, mogu se smatrati i bez čokoladne glazure.
Stavititi malo vode da se počne topiti, zatim dodati margarin i vrhnje, pa na vatri zakuhati dok se šećer ne istopi
Dodati 4 jaja. Uz miješanje kuhati dok se malo ne zgusne.
Dodati mljeveni keks, izmiješati, skinuti s vatre i podijeliti na dva dijela (ne sasvim jednaka).
U veći dio dodati mljevene orahe i promiješati
U manji dio dodati na pari omekšalu čokoladu i sjeckane pržene lješnjake (ili orahe).
Toplom kremom (po volji žutom ili tamnom) premazati jednu oblatnu.
Zatim staviti drugu oblatnu, pa drugu kremu i na kraju treću oblatnu.
Pritisnuti nekim prikladnim predmetom (ravnim i teškim) i ostaviti da se ohladi.
Još vam preostaje preliti kolač čokoladnom glazurom, pa opet pričekati da se ogladi i poslužiti.
Kad žurite ili kad nije neka svečana prilika, mogu se smatrati i bez čokoladne glazure.
Izvor: babika/coolinarika.com
Primjedbe
Objavi komentar