ZDRAVI MUFFINI S BANANOM

Ovo su mekani, integralni, slatki, ukusni i zdravi muffini s bananom. Ovaj recept sadrži jednostavne sastojke i sve ih možete pomiješati u jednoj zdjeli.
Umjesto da radite kruh od banane, napravite ove zdrave muffine koji su jednostavniji za izradu i brže ih možete izmiješati i ispeći.

Sastojci

  • 1/3 šalice rastopljenog kokosovog ulja ili ekstra-djevičanskog maslinovog ulja,
  • 1/2 šalice javorovog sirupa ili meda,
  • jaja,
  • zgnječene banane,
  • 1/4 šalice mlijeka,
  • 1 žličica sode bikarbone,
  • 1 žličica vanilin ekstrakta,
  • 1/2 žličice soli,
  • 1/2 žličice cimeta,
  • 1 i 3/4 integralnog brašna,
  • 1/3 šalice zobenih pahuljica,
  • 1 žličica šećera.

Upute za izradu:

  1. Zagrijte pećnicu na 165 °C. Nauljite svih 12 utora za muffine s uljem ili maslacem.
  2. U velikoj zdjeli pomiješajte kokosovo ulje i javorov sirup. Dodajte jaja i dobro promiješajte. Umiješajte zgnječene banane i mlijeko, zatim dodajte sodu bikarbonu, vanilin ekstrakt, sol i cimet.
  3. Umiješajte brašno i zobene u smjesu, a miješajte s velikom žlicom dok se ne poveže. Možete dodati i lješnjake, čokoladu ili sušeno voće.
  4. Tijesto ulijte u kalupe za muffine na otprilike 2/3 kalupa. Pospite gornji sloj s malo zobenih i šećerom u prahu. Pecite ih 22 do 25 minuta.
  5. Ostavite ih vani da se ohlade. Na sobnoj temperaturi mogu izdržati 2 dana, a u frižideru do 4 dana.

Primjedbe