VOĆNI KOLAČ IZ KALUPA

Jednostavan i ukusan voćni kolač iz kalupa pravi je pogodak! Kombinirajte okuse dodavanjem omiljenog voća i uživajte u ovom osvježavajućem desertu!

Sastojci
Biskvit
3 jaja
100 g glatkog brašna
150 g šećera
4 žlice ulja
Nadjev
400 ml mlijeka
1 prašak za puding s okusom vanilije
60 g šećera
malo mlijeka za vlaženje biskvita
svježe ili konzervirano voće po želji
1 prozirni preljev za torte
Priprema
Jaja izmiksajte sa šećerom pa dodajte ulje i lagano umiješajte brašno. Kalup za voćne torte namastite i dobro pobrašnite pa ulijte pripremljenu smjesu. Biskvit pecite 20-25 minuta na temperaturi od 180 ºC. Čačkalicom provjerite je li tijesto pečeno. Kada se kalup ohladi izvadite biskvit, premjestite ga na tanjur za posluživanje i navlažite s malo mlijeka. Prašak za puding razmutite s malo mlijeka, ostatak mlijeka zagrijte do vrenja zajedno sa šećerom. Dodajte razmućeni puding i kuhajte ga na laganoj vatri dok se ne zgusne. Vrući puding izlijte preko biskvita. Kada se puding malo ohladi posložite voće po kolaču. Preljev za torte pripremite prema uputi na pakiranju i prelijte njime cijeli kolač. Prije posluživanja kolač dobro rashladite.

Primjedbe