TORTA SA NAROM

Sastojci za Tortu sa narom:

  • 380 g milerama,
  • 2 jaja,
  • 110 g mlevenih badema,
  • 150 g brašna,
  • 180 g šećera u prahu,
  • 80 ml ulja,
  • 80 g marmelade od nara,
  • 3 dl slatke pavlake.
Za glazuru:
  • 200 ml slatke pavlake,
  • 50 ml vode,
  • 200 g bele čokolade,
  • 10 g želatina,
  • čokoladni toping za ukrašavanje,
  • nar.

Torta sa narom se priprema na sledeći način:

  1. Umutiti mileram, šećer, ulje i mlevene bademe.
  2. Sve dobro izmešajte, pa dodajte jaja i brašno.
  3. Kompaktnu smesu podeliti u dva kalupa za torte premazana maslacem i posute brašnom.
  4. Pecite na 180°C oko 20 minuta.
  5. Svaki deo dobro ohlađenog biskvita premažite marmeladom od nara i šlagom.
  6. Prokuvajte slatku pavlaku i vodu, dodajte rastopljeni želatin, pa prelijte preko sitno seckane čokolade.
  7. Mešajte dok se ne rastopi i prelijte preko torte kada se glazura malo prohladi.
  8. Ostavite tortu u frižideru dok se malo ne stegne, pa ukrasite linijama čokoladnog topinga i bobicama nara.

Primjedbe