Sastojci za Tortu sa narom:
- 380 g milerama,
- 2 jaja,
- 110 g mlevenih badema,
- 150 g brašna,
- 180 g šećera u prahu,
- 80 ml ulja,
- 80 g marmelade od nara,
- 3 dl slatke pavlake.
Za glazuru:
- 200 ml slatke pavlake,
- 50 ml vode,
- 200 g bele čokolade,
- 10 g želatina,
- čokoladni toping za ukrašavanje,
- nar.
Torta sa narom se priprema na sledeći način:
- Umutiti mileram, šećer, ulje i mlevene bademe.
- Sve dobro izmešajte, pa dodajte jaja i brašno.
- Kompaktnu smesu podeliti u dva kalupa za torte premazana maslacem i posute brašnom.
- Pecite na 180°C oko 20 minuta.
- Svaki deo dobro ohlađenog biskvita premažite marmeladom od nara i šlagom.
- Prokuvajte slatku pavlaku i vodu, dodajte rastopljeni želatin, pa prelijte preko sitno seckane čokolade.
- Mešajte dok se ne rastopi i prelijte preko torte kada se glazura malo prohladi.
- Ostavite tortu u frižideru dok se malo ne stegne, pa ukrasite linijama čokoladnog topinga i bobicama nara.
Primjedbe
Objavi komentar