Sastojci:
Priprema za nadjev:
500 g vrhnja za šlag
100 g čvrstog nougata (ne namaza)
300 g čokolade za kuhanje
1-2 žlice likera od naranči
Za tijesto:
150 g čokolade za kuhanje
100 g pšeničnog brašna
25 g Dr. Oetker finog škroba
Gustin
3 ravne žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
125 g šećera
1 omot Dr. Oetker vanilin šećera
3 jaja
100 g mekanog maslaca ili margarina
Za premaz i ukras:
400 g vrhnja za šlag
2 omota Dr. Oetker Kremfixa
malo kakao praha
nekoliko belgijskih pralina u obliku morskih plodova
1. U loncu zakuhajte vrhnje i maknite s vatre. U njemu uz stalno miješanje otopite nugat od lješnjaka te na komade izlomljenu čokoladu za kuhanje. Dodajte liker. Čokoladno vrhnje ulijte u posudu, prekrijte folijom za čuvanje svježine i preko noći držite na hladnom.
2. Za tijesto razlomite čokoladu za kuhanje na veće komade. Neka se uz miješanje rastopi u malom loncu na pari pri slaboj vatri. Ostavite da se ohladi. Pomiješajte brašno s Gustinom i praškom za pecivo i prosijte u posudu. Izradite tijesto od sastojaka za otprilike 2 minute s mikserom s metlicama na najvećoj brzini. Na kraju umiješajte otopljenu čokoladu. Ulijte tijesto u kalup za torte (Ø 24 cm, namašteno dno, obložen masnim papirom) i poravnajte ga. Kalup stavite na rešetku u pećnici. Električna pećnica: cca. 180 °C (zagrijana) Pećnica na vrući zrak: cca. 160 °C (zagrijana) Pećnica na plin: stupanj 2-3 (zagrijana) Vrijeme pečenja: 30-35 minuta.
3. Tijesto odvojite od kalupa, iskrenite ga na rešetku za kolače i ostavite da se ohladi. Potom skinite masni papir na kojem se tijesto peklo te ga jednom vodoravno prerežite.
4. Za nadjev mikserom s metlicama kratko promiješajte čokoladno vrhnje. Donji dio tijesta položite na pladanj za torte i namažite ga čokoladnom kremom. Položite na to gornji dio tijesta, malo pritisnite i čuvajte tortu na hladnom.
5. Za premaz istucite čvrsti šlag od vrhnja s Kremfixom. Premažite s njime rubove i površinu torte te ukrasite pomoću nazubljene lopatice. Tortu ponovno stavite na hladno. Za ukrašavanje površinu torte prije posluživanja pospite s malo kakaa i ukrasite pralinama u obliku plodova mora.
Priprema za nadjev:
500 g vrhnja za šlag
100 g čvrstog nougata (ne namaza)
300 g čokolade za kuhanje
1-2 žlice likera od naranči
Za tijesto:
150 g čokolade za kuhanje
100 g pšeničnog brašna
25 g Dr. Oetker finog škroba
Gustin
3 ravne žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
125 g šećera
1 omot Dr. Oetker vanilin šećera
3 jaja
100 g mekanog maslaca ili margarina
Za premaz i ukras:
400 g vrhnja za šlag
2 omota Dr. Oetker Kremfixa
malo kakao praha
nekoliko belgijskih pralina u obliku morskih plodova
1. U loncu zakuhajte vrhnje i maknite s vatre. U njemu uz stalno miješanje otopite nugat od lješnjaka te na komade izlomljenu čokoladu za kuhanje. Dodajte liker. Čokoladno vrhnje ulijte u posudu, prekrijte folijom za čuvanje svježine i preko noći držite na hladnom.
2. Za tijesto razlomite čokoladu za kuhanje na veće komade. Neka se uz miješanje rastopi u malom loncu na pari pri slaboj vatri. Ostavite da se ohladi. Pomiješajte brašno s Gustinom i praškom za pecivo i prosijte u posudu. Izradite tijesto od sastojaka za otprilike 2 minute s mikserom s metlicama na najvećoj brzini. Na kraju umiješajte otopljenu čokoladu. Ulijte tijesto u kalup za torte (Ø 24 cm, namašteno dno, obložen masnim papirom) i poravnajte ga. Kalup stavite na rešetku u pećnici. Električna pećnica: cca. 180 °C (zagrijana) Pećnica na vrući zrak: cca. 160 °C (zagrijana) Pećnica na plin: stupanj 2-3 (zagrijana) Vrijeme pečenja: 30-35 minuta.
3. Tijesto odvojite od kalupa, iskrenite ga na rešetku za kolače i ostavite da se ohladi. Potom skinite masni papir na kojem se tijesto peklo te ga jednom vodoravno prerežite.
4. Za nadjev mikserom s metlicama kratko promiješajte čokoladno vrhnje. Donji dio tijesta položite na pladanj za torte i namažite ga čokoladnom kremom. Položite na to gornji dio tijesta, malo pritisnite i čuvajte tortu na hladnom.
5. Za premaz istucite čvrsti šlag od vrhnja s Kremfixom. Premažite s njime rubove i površinu torte te ukrasite pomoću nazubljene lopatice. Tortu ponovno stavite na hladno. Za ukrašavanje površinu torte prije posluživanja pospite s malo kakaa i ukrasite pralinama u obliku plodova mora.
Primjedbe
Objavi komentar