Sastojci:
Za biskvit:
4 jaja
3 žlice vruće vode
150 g šećera
1 omot Dr. Oetker vanilin šećera
100 g pšeničnog brašna
25 g Dr. Oetker finog škroba Gustin
2 ravne žličice Dr. Oetker Original Backin praška za
pecivo
Za kremu s maslacem:
1 omot Dr. Oetker praška za puding od
čokolade
75 g šećera
500 ml (1/2 l) mlijeka
100 g tamne čokolade (72 % kakaa)
300 g mekanog maslaca
Za ukras:
naribane ili nastrugane tamne
čokolade
1. Za biskvit pjenasto istucite jaja i vodu 1 minutu mikserom s metlicama na najvećoj
brzini . Pomiješajte šećer i vanilin šećer, uspite tijekom 1 minute i tucite još 2
minute.
2. Pomiješajte brašno s Gustinom i praškom za pecivo. Polovicu prosijte na kremu
od jaja i kratko umiješajte na najmanjoj brzini. Na isti način umiješajte preostalu
mješavinu brašna. Tijesto ulijte u kalup za torte (Ø 26 cm, namašteno dno, obložen
masnim papirom) i stavite na rešetku u pećnici.
Električna pećnica: cca. 180 °C (zagrijana)
Pećnica na vrući zrak: cca. 160 °C (zagrijana)
Pećnica na plin: stupanj 2-3 (zagrijana)
Vrijeme pečenja: 25-30 minuta.
3. Izvadite biskvit iz kalupa na rešetku za kolače koju ste obložili masnim papirom.
Ostavite da se ohladi. Potom skinite masni papir na kojem se biskvit pekao i biskvit
prerežite vodoravno dva puta.
4. Za kremu od maslaca pripremite puding prema uputi na omotu od praška za
puding, šećera i mlijeka. Čokoladu razlomite na komade i rastopite u vrućem
pudingu stalno miješajući. Položite foliju za čuvanje svježine izravno na površinu
pudinga i ostavite da se puding ohladi (ne stavite na hladno).
5. Mikserom s metlicama dobro izradite maslac, ohlađeni puding umiješajte žlicu
po žlicu. Bitno je da su i maslac i puding sobne temperature, inače će se krema
zgrušati.
6. Donji dio biskvita premažite trećinom kreme s maslacem. Položite drugi dio biskvita
na to, namažite polovicom preostale kreme i poklopite trećim dijelom biskvita. Rub i
površinu torte ravnomjerno namažite ostatkom kreme.
7. Rub torte i vanjski rub površine torte ukrasite pomoću vilice. Rub površine torte
dodatno ukrasite naribanom ili nastruganom čokoladom.
Savjet: Donji dio biskvita, prije nanošenja kreme s maslacem, premažite s 2-3 žlice
džema od malina
Za biskvit:
4 jaja
3 žlice vruće vode
150 g šećera
1 omot Dr. Oetker vanilin šećera
100 g pšeničnog brašna
25 g Dr. Oetker finog škroba Gustin
2 ravne žličice Dr. Oetker Original Backin praška za
pecivo
Za kremu s maslacem:
1 omot Dr. Oetker praška za puding od
čokolade
75 g šećera
500 ml (1/2 l) mlijeka
100 g tamne čokolade (72 % kakaa)
300 g mekanog maslaca
Za ukras:
naribane ili nastrugane tamne
čokolade
1. Za biskvit pjenasto istucite jaja i vodu 1 minutu mikserom s metlicama na najvećoj
brzini . Pomiješajte šećer i vanilin šećer, uspite tijekom 1 minute i tucite još 2
minute.
2. Pomiješajte brašno s Gustinom i praškom za pecivo. Polovicu prosijte na kremu
od jaja i kratko umiješajte na najmanjoj brzini. Na isti način umiješajte preostalu
mješavinu brašna. Tijesto ulijte u kalup za torte (Ø 26 cm, namašteno dno, obložen
masnim papirom) i stavite na rešetku u pećnici.
Električna pećnica: cca. 180 °C (zagrijana)
Pećnica na vrući zrak: cca. 160 °C (zagrijana)
Pećnica na plin: stupanj 2-3 (zagrijana)
Vrijeme pečenja: 25-30 minuta.
3. Izvadite biskvit iz kalupa na rešetku za kolače koju ste obložili masnim papirom.
Ostavite da se ohladi. Potom skinite masni papir na kojem se biskvit pekao i biskvit
prerežite vodoravno dva puta.
4. Za kremu od maslaca pripremite puding prema uputi na omotu od praška za
puding, šećera i mlijeka. Čokoladu razlomite na komade i rastopite u vrućem
pudingu stalno miješajući. Položite foliju za čuvanje svježine izravno na površinu
pudinga i ostavite da se puding ohladi (ne stavite na hladno).
5. Mikserom s metlicama dobro izradite maslac, ohlađeni puding umiješajte žlicu
po žlicu. Bitno je da su i maslac i puding sobne temperature, inače će se krema
zgrušati.
6. Donji dio biskvita premažite trećinom kreme s maslacem. Položite drugi dio biskvita
na to, namažite polovicom preostale kreme i poklopite trećim dijelom biskvita. Rub i
površinu torte ravnomjerno namažite ostatkom kreme.
7. Rub torte i vanjski rub površine torte ukrasite pomoću vilice. Rub površine torte
dodatno ukrasite naribanom ili nastruganom čokoladom.
Savjet: Donji dio biskvita, prije nanošenja kreme s maslacem, premažite s 2-3 žlice
džema od malina
Primjedbe
Objavi komentar