Preskoči na glavni sadržaj
Sastojci za Tortu od sladoleda:
- 125 g brašna,
- 200 g šećera,
- 4 jaja,
- 300 g sladoleda od vanile,
- 300 g sladoleda od maline,
- 100 g čokolade,
- 4 belanca,
- malo soli.
Torta od sladoleda se priprema na sledeći način:
- Penasto umutiti 4 žumanca sa 120 g šećera, dodavati postepeno 125 g brašna i na kraju umešati ulupan sneg od 4 belanca.
- Sipati u podmazan i brašnom posut pleh i peći pola sata.
- Struganu čokoladu pomešati sa sladoledom od vanile, pa premazati ispečenu i ohlađenu koru.
- Preko sladoleda od vanile staviti sladoled od maline i sve staviti u zamrzivač da se dobro rashladi.
- Pred služenje umutiti 4 belanca sa malo soli i 80 g šećera.
- Tortu izvaditi iz zamrzivača, premazati je belancima, pa sasvim kratko staviti u dobro zagrejanu rernu i odmah služiti.
Primjedbe
Objavi komentar