TORTA OD SLADOLEDA

Sastojci za Tortu od sladoleda:

  • 125 g brašna,
  • 200 g šećera,
  • 4 jaja,
  • 300 g sladoleda od vanile,
  • 300 g sladoleda od maline,
  • 100 g čokolade,
  • 4 belanca,
  • malo soli.

Torta od sladoleda se priprema na sledeći način:

  1. Penasto umutiti 4 žumanca sa 120 g šećera, dodavati postepeno 125 g brašna i na kraju umešati ulupan sneg od 4 belanca.
  2. Sipati u podmazan i brašnom posut pleh i peći pola sata.
  3. Struganu čokoladu pomešati sa sladoledom od vanile, pa premazati ispečenu i ohlađenu koru.
  4. Preko sladoleda od vanile staviti sladoled od maline i sve staviti u zamrzivač da se dobro rashladi.
  5. Pred služenje umutiti 4 belanca sa malo soli i 80 g šećera.
  6. Tortu izvaditi iz zamrzivača, premazati je belancima, pa sasvim kratko staviti u dobro zagrejanu rernu i odmah služiti.

Primjedbe