Efektna, ukusna i jako kremasta
Biskvit:
Premaz:
Krema:
Ukrašavanje:
Sastojci:
Biskvit:
- 4 jaja
- 4 žlice šećera
- 1 vanilin šećer
- 4 žlice brašna
- 3 žlice gustina
- 1 prašak za pecivo
- 5 žlica mlijeka
- 5 dag mljevenih badema
Premaz:
- marmelada po izboru
Krema:
- 30 dag čokolade za kuhanje
- 5 dl vrhnja za šlag
Ukrašavanje:
- kakao
- listići badema
Priprema:
Prvo napravite kremu: vrhnje za šlag zagrijte sa čokoladom za kuhanje (pazite da vam ne zakipi!) pa miješajte dok se čokolada ne otopi. Stavite na hlađenje u frižider na 2-3 sata.
Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke izmiksajte s malo soli. Žumanjke izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte mlijeko. Zatim u to prosijte brašno, gustin, prašak za pecivo i bademe. Lagano promiješajte i na kraju dodajte snijeg od bjelanjaka. Lagano izmiješajte kuhačom. Podijelite smjesu na 3 jednaka dijela. Svaki dio posebno ispecite u kalupu Ø26 cm u pećnici zagrijanoj na 180 °C 10-ak min. Ili cijelu smjesu izlijte u kalup i ispecite, pa kad se ohladi prerežite na 3 lista. Ja više volim peći svaki list zasebno, istina da oduzme više vremena, ali sam tako sigurna da će mi ispasti listovi jednake debljine.
Kremu dugo miksajte da vam se udvostruči količina. Mali dio kreme odvojite za ukras i ostavite na stranu.
Na pladanj stavite prvi list biskvita i oko njega obruč od kalupa. Premažite marmeladom, pa preko nje premažite 1/3 kreme. Stavite drugi list biskvita, premažite marmeladom, pa opet 1/3 kreme i na kraju stavite zadnji list biskvita, premažite marmeladom i zadnjom trećinom kreme, kojom onda premažite i rub torte.
Ostatkom kreme koju ste ostavili sa strane ukrasite tortu, posipajte kakaom, a sa strane tortu ukrasite listićima badema.
Primjedbe
Objavi komentar