Sastojci
– 6 jaja
– 150 gr šećera
– 70 gr putera
– 150 gr tamne čokolade
– 150 gr lješnjaka
– 1 prašak za pecivo
– 150 gr šećera
– 70 gr putera
– 150 gr tamne čokolade
– 150 gr lješnjaka
– 1 prašak za pecivo
FIL:
– 100 gr tamne čokolade
– 60 ml vrhnja za kuhanje
– 60 ml soka od narandže
– 1 kašika mlijeka
– 60 ml vrhnja za kuhanje
– 60 ml soka od narandže
– 1 kašika mlijeka
Način pripreme
Odvojiti bjelance od žumanca.
Bjelance umutiti u čvrst snijeg.
Žumance umutiti sa puterom sobne temperature.
Otopiti čokoladu pa je dodati smjesi.
Na tavi popržite lješnjake i sameljite ih.
Umiješajte ih u smjesu zajedno sa praškom za pecivo i bjelancima.
Za fil otopiti čokoladu sa mlijekom.
Dodati vrhnje za kuhanje i sok od narandže.
Promiješati i ostaviti da se ohladi u frižideru.
Puniti smjesom za muffine kalupe za muffine i u svaki staviti kašičicu kreme.
Peći u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 15 minuta.
Primjedbe
Objavi komentar