Sastojci za Rum kocke:
Za testo:
- 4 jaja,
- 200 g šećera,
- 150 g margarina,
- 200g brašna,
- 100 seckanih oraha,
- 1 kašika kakaa,
- 1 prašak za pecivo,
- 2 dl mleka.
Za preliv:
- 100 g šećera,
- 1 dl ruma.
Za glazuru i ukrašavanje:
- 3 kašike mleka,
- 100 g čokolade,
- badem.
Rum kocke se pripremaju na sledeći način:
- Odvojite belanca od žumanaca pa žumanca umutite sa šećerom i margarinom dok ne dobijete penastu masu.
- Zatim umešajte sve ostale sastojke i na kraju sneg od belanaca.
- Stavite u četvrtasti kalup prekriven papirom za pečenje i pecite oko pola sata na 170 stepeni Celzijusa.
- Za preliv skuvajte šećer u 2 dl vode pa u ohlađenu smesu umešatje rum i prelijte preko ispečenog i još vrućeg kolača.
- Kada se testo potpuno ohladi, prelijte ga čokoladnom glazurom koju ste napravili tako što ste otopili čokoladu u mleku.
- Ukrasite po želji polutkama oljuštenog barenog badema.
Primjedbe
Objavi komentar