RUM KOCKE

Sastojci za Rum kocke:

Za testo:
  • 4 jaja,
  • 200 g šećera,
  • 150 g margarina,
  • 200g brašna,
  • 100 seckanih oraha,
  • 1 kašika kakaa,
  • 1 prašak za pecivo,
  • 2 dl mleka.
Za preliv:
  • 100 g šećera,
  • 1 dl ruma.
Za glazuru i ukrašavanje:
  • 3 kašike mleka,
  • 100 g čokolade,
  • badem.

Rum kocke se pripremaju na sledeći način:

  1. Odvojite belanca od žumanaca pa žumanca umutite sa šećerom i margarinom dok ne dobijete penastu masu.
  2. Zatim umešajte sve ostale sastojke i na kraju sneg od belanaca.
  3. Stavite u četvrtasti kalup prekriven papirom za pečenje i pecite oko pola sata na 170 stepeni Celzijusa.
  4. Za preliv skuvajte šećer u 2 dl vode pa u ohlađenu smesu umešatje rum i prelijte preko ispečenog i još vrućeg kolača.
  5. Kada se testo potpuno ohladi, prelijte ga čokoladnom glazurom koju ste napravili tako što ste otopili čokoladu u mleku.
  6. Ukrasite po želji polutkama oljuštenog barenog badema.

Primjedbe