Sastojci:
Za biskvit:
4 jaja
5 žlica vrućeg mlijeka
100 g šećera
75 g pšeničnog brašna
1 omot Dr. Oetker praška za puding s okusom čokolade
1 ravna žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Nadjev I:
100 g džema od crnog ribiza
150 g duboko zamrznutih borovnica
20 g Dr. Oetker finog škroba Gustin
1 žlica vode
1 žličica šećera
100 ml likera od ribiza
Nadjev II:
200 g tamne čokolade
400 g vrhnja za šlag
1 žličica šećera
2 omota Dr. Oetker Kremfixa
Za posipati:
naribana ili nastrugana mliječna ili tamna čokolada
1. Za tijesto pjenasto istucite jaja i mlijeko 1 minutu mikserom s metlicama na najvećoj brzini. Tijekom 1 minute uspite šećer pa tucite još 2 minute.
2. Pomiješajte brašno s praškom za puding i praškom za pecivo, prosijte na kremu od jaja kratko umiješajte na najmanjoj brzini. Rasporedite tijesto na limu za kolače (30 x 40 cm, namašten, obložen s masnim papirom) i gurnite lim u pećnicu. Električna pećnica: cca. 200 °C (zagrijana) Pećnica na vrući zrak: cca. 180 °C (zagrijana) Pećnica na plin: stupanj 3-4 (zagrijana) Vrijeme pečenja: cca. 12 minuta.
3. Iskrenite tijesto na masni papir posut šećerom i pažljivo skinite masni papir na kojem se tijesto peklo. Biskvit labavo namotajte s duže strane pomoću masnog papira i ostavite da se ohladi.
4. Za nadjev I u loncu zagrijte džem, dodajte borovnice i kratko zakuhajte dok se bobice ne otope. Voćnu masu skinite s vatre. Zamiješajte Gustin s vodom i šećerom, ulijte u voćnu masu i uz stalno miješanje ponovno zakuhajte. Voćnu masu maknite s vatre, umiješajte 2 žlice likera od ribiza i ostavite da se ohladi.
5. Za nadjev II grubo narežite čokoladu, otopite je u loncu na pari pri slaboj vatri i ostavite da se ohladi. Od vrhnja, šećera i Kremfixa istucite šlag. Dodajte ohlađenu, tekuću čokoladu i promiješajte. 6. Biskvit pažljivo odmotajte i poprskajte preostalim likerom od ribiza. Voćnu masu rasporedite po biskvitu i razmažite. Po tome rasporedite dvije trećine čokoladnog šlaga, razmažite i pažljivo namotajte biskvit. Roladu nakratko stavite na hladno.
7. Površinu rolade premažite preostalim čokoladnim šlagom i vilicom ili nazubljenom lopaticom za ukrašavanje torti izvucite uzorak. Pospite naribanom čokoladom. Stavite roladu 1-2 sata na hladno. Savjet: Čokoladu ćete moći lijepo nastrugati, ako je pri sobnoj temperaturi stružete nožem za guljenje povrća. Čokolada ne smije biti hladna.
Za biskvit:
4 jaja
5 žlica vrućeg mlijeka
100 g šećera
75 g pšeničnog brašna
1 omot Dr. Oetker praška za puding s okusom čokolade
1 ravna žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Nadjev I:
100 g džema od crnog ribiza
150 g duboko zamrznutih borovnica
20 g Dr. Oetker finog škroba Gustin
1 žlica vode
1 žličica šećera
100 ml likera od ribiza
Nadjev II:
200 g tamne čokolade
400 g vrhnja za šlag
1 žličica šećera
2 omota Dr. Oetker Kremfixa
Za posipati:
naribana ili nastrugana mliječna ili tamna čokolada
1. Za tijesto pjenasto istucite jaja i mlijeko 1 minutu mikserom s metlicama na najvećoj brzini. Tijekom 1 minute uspite šećer pa tucite još 2 minute.
2. Pomiješajte brašno s praškom za puding i praškom za pecivo, prosijte na kremu od jaja kratko umiješajte na najmanjoj brzini. Rasporedite tijesto na limu za kolače (30 x 40 cm, namašten, obložen s masnim papirom) i gurnite lim u pećnicu. Električna pećnica: cca. 200 °C (zagrijana) Pećnica na vrući zrak: cca. 180 °C (zagrijana) Pećnica na plin: stupanj 3-4 (zagrijana) Vrijeme pečenja: cca. 12 minuta.
3. Iskrenite tijesto na masni papir posut šećerom i pažljivo skinite masni papir na kojem se tijesto peklo. Biskvit labavo namotajte s duže strane pomoću masnog papira i ostavite da se ohladi.
4. Za nadjev I u loncu zagrijte džem, dodajte borovnice i kratko zakuhajte dok se bobice ne otope. Voćnu masu skinite s vatre. Zamiješajte Gustin s vodom i šećerom, ulijte u voćnu masu i uz stalno miješanje ponovno zakuhajte. Voćnu masu maknite s vatre, umiješajte 2 žlice likera od ribiza i ostavite da se ohladi.
5. Za nadjev II grubo narežite čokoladu, otopite je u loncu na pari pri slaboj vatri i ostavite da se ohladi. Od vrhnja, šećera i Kremfixa istucite šlag. Dodajte ohlađenu, tekuću čokoladu i promiješajte. 6. Biskvit pažljivo odmotajte i poprskajte preostalim likerom od ribiza. Voćnu masu rasporedite po biskvitu i razmažite. Po tome rasporedite dvije trećine čokoladnog šlaga, razmažite i pažljivo namotajte biskvit. Roladu nakratko stavite na hladno.
7. Površinu rolade premažite preostalim čokoladnim šlagom i vilicom ili nazubljenom lopaticom za ukrašavanje torti izvucite uzorak. Pospite naribanom čokoladom. Stavite roladu 1-2 sata na hladno. Savjet: Čokoladu ćete moći lijepo nastrugati, ako je pri sobnoj temperaturi stružete nožem za guljenje povrća. Čokolada ne smije biti hladna.
Primjedbe
Objavi komentar