PRINCES KRAFNE S KREMOM OD NARANČE

AROMATIČNE I UKUSNE
Klasične, čuvene i mnogima omiljene princes krafne dodatno obogaćene mirisom i okusom narančinog soka i naribane korice!

Sastojci:

    Za tijesto:
    ▪ 200 ml vode
    ▪ 50 ml ulja
    ▪ prstohvat soli
    ▪ 4 žlice brašna
    ▪ 4 jaja
    Krema od naranče:
    ▪ 250 ml mlijeka
    ▪ 250 ml šlag krema
    ▪ sok od 2 naranče
    ▪ sitno naribana kora od jedne naranče
    ▪ 4 jaja
    ▪ 2 žlice šećera
    ▪ 2 vanilin šećera
    ▪ žlice brašna
    ▪ 1 žlica gustina

Priprema:

Priprema tijesta i pečenja:
U lonac stavite vodu, ulje i sol da provri. Kad provri, sklonite s vatre i ubacite odjednom sve brašno i brzo miješajte dok se smjesa ne ujednači i dok ne dobijete kompaktno malo tvrđe tijesto.
Vratite na vatru i još malo ga kuhajte da brašno ne bi ostalo živo, ali sve vrijeme miješajte da ne zagori. Dovoljno je svega desetak sekundi i zatim sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.
Kad je tijesto mlako, znači, nakon nekih 10 minuta, dodajte u njega jedno po jedno jaje. Svako jaje posebno dobro izmiješajte s testom. Prije nego dodate posljednje, morate ocijeniti da li će tijesto biti premekano ako ga dodate i u tom slučaju bolje nemojte. Bolje je da ostane malo tvrđe nego premekano!
Tijesto zatim vadite žlicom i stavljajte na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Od ove količine dobije se 16 velikih princes krafni. Naravno, može se dogoditi da ne odmjerite dobro veličinu i vam ispadne neka manje ili više, osobito kad ih pravite prvi put.
Tepsiju sa princes krafnama stavite da se peče u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 °C. Pecite dok lijepo ne porumene, i ne porastu – uduplaju veličinu, a to je oko pola sata.
Nipošto ne otvarajte pećnicu toku pečenja! Tek kad ugasite pećnici i kad prođe još 20 minuta od toga, tek onda je otvorite i izvadite pečene krafne! Bit će hrskave i šuplje iznutra, tako da ćete ih lako rezati i puniti filom!
Krema:
Pomiješajte mlijeko i šlag krem i stavite da se kuha. U posebnoj posudi mikserom izmiješajte jaja, šećer, vanilin šećer, sok od dvije naranče i na kraju brašno i gustin.
Kad mješavina mlijeka i šlaga provri, lagano je uspite u posudu sa izmućenim jajima i brašnom, sve vrijeme miješajući da se masa lijepo izjednači i da se ne bi stvarale grudice. Uspite i malo sitno ribane narančine kore.
Kad sve umutite, vratite u lonac i uz neprekidno miješanje kuhajte dok ne dobijete lijepu, žutu i gustu kremu. Krema neće imati tvrdoću kao puding, ali kad se ohladi sat-dva u frižideru, bit će pogodna za punjenje krafni.
Pazite, kremu ne smijete odmah staviti u frižider, mora se jedno vrijeme hladiti na sobnoj temperaturi. Pri tome je povremeno promiješajte da se ne bi po površini stvarala korica i da se kasnije lakše stegne!
Kad su krafne ispečene, a krema ohlađena, reostao vam je najlakši dio posla! Svaku krafnu zarežite vodoravno na sredini i punite kremom, poklopite i redajte na pladanj za posluživanje.
Prije posluživanja pospite ih šećerom u prahu.

Izvor: Bonappetit NS

Primjedbe