Preskoči na glavni sadržaj
Sastojci za Pišinger tortu:
- 10 malih oblandi,
- 3 jaja,
- 150 g lešnika,
- 150 g kristal šećera,
- 300 g čokolade,
- 150 g šećera u prahu,
- 200 g maslaca,
- šipka vanile,
- 3 kašike ulja.
Pišinger torta se priprema na sledeći način:
- Lešnike propeći i samleti na mašini za orahe.
- 150 g kristal šećera staviti u tiganj i otopiti ga da dobije svetložutu boju.
- U šećer dodati samleveni lešnik, promešati, izručiti na podmazan pleh i ostaviti da se ohladi pa ohlađenu masu samleti na mašini za orahe.
- Na pari umutiti gust krem od 3 jaja i 150 g šećera u prahu uz dodatak jedne šipke anile.
- Skloniti sa ringle, dodati 150 g strugane čokolade i mešati da se ta masa potpuno ujednači i ohladi.
- U ohlađen krem umešati 200 g umućenog maslaca, pa sipati samleven lešnik i sve zajedno dobro izmešati.
- Ovim kremom premazati 9 oblandi, a poslednju koru ne premazivati.
- Preko poslednje kore staviti teži predmet da bi se kore bolje slepile.
- Sutradan omekšati 150 g čokolade, dodati 3 kašike ulja, dobro izmešati, pa glazurom od čokolade preliti tortu.
Primjedbe
Objavi komentar