
SASTOJCI:
- 500 g keksa (petit beurre)
- 500 ml slatkog vrhnja
- 3 jaja
- 11 kašika šećera
- 3 kašike nescafea
- malo mlijeka za namakenja keksa
PRIPREMA:
- Umutite slatku pavlako vrhnje sa polovicom šećera.
- U drugu posudu, kremasto umutite jaja sa ostatka šećera. Na kraj dodajte neskafe i mutite jos malo da se kava restopi.
- Smjesu istresite u posudu sa slatkim vrhnjem i izmiksajte da se sve sjedini.
- Svaki keks umučite na sekundu u hladno mlijeko u koje, po želji, možete dodati aromu ruma. (Radi boljeg vizualnog dojma, uzmite tamne kekse, s kakaom.)
- Poredajite kekse, pa iznad njih sloj fila debeljine odprilike jedan prst. Tako 3-4 reda kekse i iznad svakog red fil.
- Ukrasite je ribanom čokoladom ili čokoladnim mrvicama i ostavite je u hladnjak da prenoći
- Režite na kocke i sladite se.
Izvor: coolinarika.com
Primjedbe
Objavi komentar