NESKAFE TORTA

Lagana tortica koju mnogi obožavaju i koja se, što je najvažnije, lako se priprema – ne peče se. I još lakse se pojede! Tko je proba, neće je tako lako zaboraviti!

SASTOJCI:

  • 500 g keksa (petit beurre)
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 3 jaja
  • 11 kašika šećera
  • 3 kašike nescafea
  • malo mlijeka za namakenja keksa

PRIPREMA:

  1. Umutite slatku pavlako vrhnje sa polovicom šećera.
  2. U drugu posudu, kremasto umutite jaja sa ostatka šećera. Na kraj dodajte neskafe i mutite jos malo da se kava restopi.
  3. Smjesu istresite u posudu sa slatkim vrhnjem i izmiksajte da se sve sjedini.
  4. Svaki keks umučite na sekundu u hladno mlijeko u koje, po želji, možete dodati aromu ruma. (Radi boljeg vizualnog dojma, uzmite tamne kekse, s kakaom.)
  5. Poredajite kekse, pa iznad njih sloj fila debeljine odprilike jedan prst. Tako 3-4 reda kekse i iznad svakog red fil.
  6. Ukrasite je ribanom čokoladom ili čokoladnim mrvicama i ostavite je u hladnjak da prenoći
  7. Režite na kocke i sladite se.

Izvor: coolinarika.com

Primjedbe