MONACO KOCKE

 Sastojci

     Podloga:

     petit keksi
     Fila#1
     150g Šećera ( kristal)
     250g Grisa (pšenične krupice) Podravka
     7 dcl vode
     3 dcl soka od jagode , višnje, maline ili sl.
     kod mene 3 žlice tapioka perla opcija 
    + mlake vode po potrebi

     Fila#2

     2 Pudinga čokolada Dolcela
     8dcl mlijeka
     6 žlica Šećera ( kristal) kod mene 4 1/2 žlice

     Za ukras: 

    1/2 l vrhnja za šlag
     malo ribana čokolade ili mrvice

Priprema:

     1.      Složiti kekse u kalup 30 x 20 cm. 
     2.     Kuhati na laganoj vatri  gris u vodi pomiješanoj sa sokom i šećerom
     3.      dok se ne zgusne,
     4.      vruće preliti po keksima.

      Ukoliko se odlučite kao ja umješati i tapioka perle u gris ,onda pripremite mlake vode  koju ćete  doljevati   po potrebi ,mješajući naprestano , kuhajte dok se perlice ne skuhaju( postanu prozirne) oko 15- tak minuta.
Vruće prelijte po keksima
     5       Pudinge skuhajte  na mlijeku prema uputama na vrećici.
     6.     Prelitjte  preko kreme i pustite da se dobro ohladi.
     7.     Ohlađen kolač ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i čokoladnim mrvicama .

http://receptii-i-ideje.blogspot.ba


Primjedbe