Pravo čudo od čokolade, za pripremu vam treba samo pola sata
Recept koji jednostavno morate probati! Ovaj kolač je toliko lagan za pripremu, a o okusu mu je fantastičan. Za pola sata dobijete pravo čudo od čokolade!
Sastojci:
Za biskvit:
4 jaja
5 dag šećera
20 dag margarina ili maslaca
10 dag čokolade za kuhanje
žlice pšeničnog oštrog brašna
1 žlica prašak za pecivo
4 jaja
5 dag šećera
20 dag margarina ili maslaca
10 dag čokolade za kuhanje
žlice pšeničnog oštrog brašna
1 žlica prašak za pecivo
Za kremu:
1/2 l slatkog vrhnja za šlag
20-25 dkg čokolade za kuhanje
1/2 l slatkog vrhnja za šlag
20-25 dkg čokolade za kuhanje
Za preljev:
0,5 dl mlijeka
rum (po želji)
0,5 dl mlijeka
rum (po želji)
Priprema:
Biskvit:
Žutanjke i šećer umutiti, dodati rastopljeni maslac i čokoladu, brašno pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju snijeg od bijelanjaka. Peći otprilike 20-25 minuta na 180°.
Žutanjke i šećer umutiti, dodati rastopljeni maslac i čokoladu, brašno pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju snijeg od bijelanjaka. Peći otprilike 20-25 minuta na 180°.
Krema:
Slatko vrhnje zagrijemo na vatri, te dodajemo čokoladu. Kuhamo tako dugo dok nam se čokolada ne otopi do kraja.
Nakon što je biskvit pečen, možete ga politi sa 1/2 dl mlijeka sa malo ruma. Zatim prelijemo vruću kremu po biskvitu.
Krema je malo rijeđa, no nemojte da vas to brine – nakon što je stavite u hladnjak stisnut će se.
Kolač mora odstajati barem 5-4 sati prije serviranja, a najbolje ga je ostaviti da odstoji preko noći.
Slatko vrhnje zagrijemo na vatri, te dodajemo čokoladu. Kuhamo tako dugo dok nam se čokolada ne otopi do kraja.
Nakon što je biskvit pečen, možete ga politi sa 1/2 dl mlijeka sa malo ruma. Zatim prelijemo vruću kremu po biskvitu.
Krema je malo rijeđa, no nemojte da vas to brine – nakon što je stavite u hladnjak stisnut će se.
Kolač mora odstajati barem 5-4 sati prije serviranja, a najbolje ga je ostaviti da odstoji preko noći.
Izvor: coolinarika.com
Primjedbe
Objavi komentar