LEDENI KUGLOF

Potrebno je:
 250 g borovnica, 325 g šećera, 2 štapića vanile, 5 jaja, prstohvat soli, 600 g slatke pavlake, 150 g piškota i 100 g putera.

Borovnice skuvajte sa 75 g šećera, prohladite i stavite u frižider. Štapiće vanile isecite uzduž i izvadite semenke. Na pari mikserom umutite jaja, 250 g šećera, prstohvat soli i semenke vanile. Posudu sklonite s ringle, nastavite da miksate dok ne dobijete gust krem, a zatim dodajte šlag od slatke pavlake. Vanilin krem sipajte u kalup za kuglof, dodajte kuvane borovnice, prošarajte viljuškom i ostavite u zamrzivaču oko dva sata. Piškote stavite u plastičnu kesu i izmrvite oklagijom. U šerpici zagrejte puter, dodajte piškote, promešajte, sipajte preko piškota i vratite u zamrzivač još četiri sata. Pre serviranja, kuglof kratko stavite u toplu vodu i stavite na poslužavnik.

(Novosti)

Primjedbe