Sastojci za Ledenu sladoled tortu:
- 100 g petit beurre keksa.
Za sladoled od vanile:
- 300 ml mleka,
- 85 g kristal šećera,
- 2 kesice šlaga,
- 3 žumanceta,
- 10 g vanilin šećera,
- 10 g gustina.
Za sladoled od čokolade:
- 300 ml mleka,
- 85 g kristal šećera,
- 2 kesice šlaga,
- 3 žumanceta,
- 10 g vanilin šećera,
- 10 g gustina,
- 100 g otopljene čokolade.
Za dekoraciju:
- 2 kesice šlaga.
Ledena sladoled torta se priprema na sledeći način:
- Šećer i žumanca penasto umutite, dodajte vanilin šećer i gustin pa zakuvajte u vrelo mleko. Masa treba da se kuva na pari još 5 minuta, ali ne sme da provri.
- Prohlađenu masu sjedinite sa ulupanim šlagom i sipajte u kalup za srneća leđa prethodno obložen alu folijom.
- I čokoladni sladoled pripremite na isti način, samo dodajte istopljenu čokoladu. Sipajte ga u kalup malo sa visine kako bi se pomešao sa sladoledom od vanile.
- Prekrijte keksom pa stavite u zamrzivač da se stegne.
- Zamrznutu tortu izručite na tacnu, ukrasite šlagom i poslužite.
- Po želji u oba sladoleda možete da dodate po 50 g Plazma keksa, kako bi se torta sporije topila i imala puniji ukus.
Primjedbe
Objavi komentar