LEDENA ČOKOLADNA TORTA

Fantastičan desert koji ćete pripremiti bez puno muke. Prijat će vam u mnogim prilikama, u svako doba godine, a posebno za vrelih ljetnih dana.
Sastojci:
  • 100 g čokolade za kuhanje,
  • 150 g tamne čokolade sa 70 % kakaa,
  • 100 g zdrobljene čokolade za kuhanje,
  • 600 ml slatkog vrhnja,
  • 20 g šećera u prahu,
  • 4 kašike soka od naranče,
  • 1 žličice naribane kore (neprskane!) narandže
Za glazuru:
  • 150 g čokolade za kuhanje,
  • 90 g maslaca
Priprema:
Slatko vrhnje umutite u šlag, umiješajte šećer u prahu, sok od naranče i narančinu koru. Otopite na pari 100 g čokolade za kuhanje i 150 g tamne čokolade i dodajte u smjesu.
Dobro umutite mikserom pa umiješajte zdrobljenu čokoladu.
Smjesu izlijte u kalup obložen prozirnom folijom i ostavite u zamrzivaču tri sata.
Ohlađeni kolač okrenite, pa ga prelijte čokoladnom glazurom koju ste pripremili tako što ste u otopljenu čokoladu umiješali maslac.
Tortu dodatno možete ukrasiti po želji.

Izvor: Mojakuhinja.net

Primjedbe