
Sastojci:
- 100 g čokolade za kuhanje,
- 150 g tamne čokolade sa 70 % kakaa,
- 100 g zdrobljene čokolade za kuhanje,
- 600 ml slatkog vrhnja,
- 20 g šećera u prahu,
- 4 kašike soka od naranče,
- 1 žličice naribane kore (neprskane!) narandže
Za glazuru:
- 150 g čokolade za kuhanje,
- 90 g maslaca
Priprema:
Slatko vrhnje umutite u šlag, umiješajte šećer u prahu, sok od naranče i narančinu koru. Otopite na pari 100 g čokolade za kuhanje i 150 g tamne čokolade i dodajte u smjesu.
Dobro umutite mikserom pa umiješajte zdrobljenu čokoladu.
Smjesu izlijte u kalup obložen prozirnom folijom i ostavite u zamrzivaču tri sata.
Ohlađeni kolač okrenite, pa ga prelijte čokoladnom glazurom koju ste pripremili tako što ste u otopljenu čokoladu umiješali maslac.
Tortu dodatno možete ukrasiti po želji.
Slatko vrhnje umutite u šlag, umiješajte šećer u prahu, sok od naranče i narančinu koru. Otopite na pari 100 g čokolade za kuhanje i 150 g tamne čokolade i dodajte u smjesu.
Dobro umutite mikserom pa umiješajte zdrobljenu čokoladu.
Smjesu izlijte u kalup obložen prozirnom folijom i ostavite u zamrzivaču tri sata.
Ohlađeni kolač okrenite, pa ga prelijte čokoladnom glazurom koju ste pripremili tako što ste u otopljenu čokoladu umiješali maslac.
Tortu dodatno možete ukrasiti po želji.
Izvor: Mojakuhinja.net
Primjedbe
Objavi komentar