KUGLOF SA MLIJEČNOM ČOKOLADOM

Sastojci:
 225 g maslaca
 200 g šećera
 250 g brašna
 80 g kakaa
 2 žličice praška za pecivo
 1/4 žličice sode
 4 velika jaja
 4 žumanjka
 350 ml mlijeka
 200 g mliječne čokolade
 2 žlice čokoladnog likera
 2 žličice ekstrakta vanilije
 Prstohvat soli
 Priprema:
 Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva. Premažite kalup maslacem. Izmiksajte omekšali maslac sa šećerom.  Kad smjesa postane kremasta i svjetlija, dodajte cijela jaja i žumanjke i nastavite miksati dok se svi sastojci ne sjedine. Smanjite brzinu i dodajte brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu i sol. Na kraju dodajte mlijeko, ekstrakt vanilije i otopljenu mliječnu čokoladu. Nastavite miješati drvenom žlicom. Prebacite smjesu u kalup, ravnomjerno je rasporedite i zagladite.  Pecite 50-60 minuta, sve dok čačkalica koju ste umetnuli do sredine kolača ne izađe čista. Ostavite kuglof dvadesetak minuta u kalupu, a zatim ga izvadite i položite na ukrasni tanjur.

https://gastro.24sata.hr

Primjedbe