Sastojci:
225 g maslaca
200 g šećera
250 g brašna
80 g kakaa
2 žličice praška za pecivo
1/4 žličice sode
4 velika jaja
4 žumanjka
350 ml mlijeka
200 g mliječne čokolade
2 žlice čokoladnog likera
2 žličice ekstrakta vanilije
Prstohvat soli
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva. Premažite kalup maslacem. Izmiksajte omekšali maslac sa šećerom. Kad smjesa postane kremasta i svjetlija, dodajte cijela jaja i žumanjke i nastavite miksati dok se svi sastojci ne sjedine. Smanjite brzinu i dodajte brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu i sol. Na kraju dodajte mlijeko, ekstrakt vanilije i otopljenu mliječnu čokoladu. Nastavite miješati drvenom žlicom. Prebacite smjesu u kalup, ravnomjerno je rasporedite i zagladite. Pecite 50-60 minuta, sve dok čačkalica koju ste umetnuli do sredine kolača ne izađe čista. Ostavite kuglof dvadesetak minuta u kalupu, a zatim ga izvadite i položite na ukrasni tanjur.
https://gastro.24sata.hr
225 g maslaca
200 g šećera
250 g brašna
80 g kakaa
2 žličice praška za pecivo
1/4 žličice sode
4 velika jaja
4 žumanjka
350 ml mlijeka
200 g mliječne čokolade
2 žlice čokoladnog likera
2 žličice ekstrakta vanilije
Prstohvat soli
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva. Premažite kalup maslacem. Izmiksajte omekšali maslac sa šećerom. Kad smjesa postane kremasta i svjetlija, dodajte cijela jaja i žumanjke i nastavite miksati dok se svi sastojci ne sjedine. Smanjite brzinu i dodajte brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu i sol. Na kraju dodajte mlijeko, ekstrakt vanilije i otopljenu mliječnu čokoladu. Nastavite miješati drvenom žlicom. Prebacite smjesu u kalup, ravnomjerno je rasporedite i zagladite. Pecite 50-60 minuta, sve dok čačkalica koju ste umetnuli do sredine kolača ne izađe čista. Ostavite kuglof dvadesetak minuta u kalupu, a zatim ga izvadite i položite na ukrasni tanjur.
https://gastro.24sata.hr
Primjedbe
Objavi komentar