Za koru:
280 g badema, 70 g kokosa, 90 g urmi i 3-4 kašičice vode.
Za krem od borovnica:
100 g smrznutih borovnica, 160 g + kašičica čia semenki i pola kašičice javorovog sirupa.
Za nadev:
400 g borovnica, 450 g indijskog oraha, 190 ml + 2 kašike limunovog soka, 220 ml javorovog sirupa, 130 ml kokosovog ulja i limunova korica.
U blenderu sameljite bademe, kokos i urme, sipajte vodu i još kratko meljite. Premestite u kalup i pritisnite po dnu. Borovnice ispasirajte viljuškom, ali ne previše. Dodajte čia semenke, sirup i ostavite 30 minuta da semenke nabubre. Osim ulja, sve sastojke za nadev umutite u blenderu, a zatim umešajte ulje. Koru nafilujte 1/2 nadeva, sipajte 1/2 smese sa čia semenkama, prošarajte viljuškom, sipajte ostatak nadeva i čia semenki i ohladite u frižideru.
(Novosti)
280 g badema, 70 g kokosa, 90 g urmi i 3-4 kašičice vode.
Za krem od borovnica:
100 g smrznutih borovnica, 160 g + kašičica čia semenki i pola kašičice javorovog sirupa.
Za nadev:
400 g borovnica, 450 g indijskog oraha, 190 ml + 2 kašike limunovog soka, 220 ml javorovog sirupa, 130 ml kokosovog ulja i limunova korica.
U blenderu sameljite bademe, kokos i urme, sipajte vodu i još kratko meljite. Premestite u kalup i pritisnite po dnu. Borovnice ispasirajte viljuškom, ali ne previše. Dodajte čia semenke, sirup i ostavite 30 minuta da semenke nabubre. Osim ulja, sve sastojke za nadev umutite u blenderu, a zatim umešajte ulje. Koru nafilujte 1/2 nadeva, sipajte 1/2 smese sa čia semenkama, prošarajte viljuškom, sipajte ostatak nadeva i čia semenki i ohladite u frižideru.
(Novosti)
Primjedbe
Objavi komentar