DOMAĆE AFTER EIGHT ČOKOLADICE

Sastojci za Domaće After Eight čokoladice:

  • 500 g šećera u prahu,
  • 300 g čokolade za kuvanje,
  • 110 ml kukuruznog sirupa,
  • 1 kašika ulja,
  • 1,5 kašičica ekstrakta mente,
  • 1/2 kašičice soli.

Domaće After Eight čokoladice se pripremaju na sledeći način:

  1. Puter sobne temperature umutite sa kukuruznim sirupom i ekstratom mentola.
  2. Dodajte malo po malo šećera u prahu dok ne dobijete tvrdu smesu koju možete razvući oklagijom.
  3. Razvucite na radnoj površini i kalupom vadite male krugove.
  4. Ostavite u frižideru par sati.
  5. Čokoladu za kuvanje otopite sa uljem pa u nju umačite mentol.
  6. Ostavite da se ohladi u frižideru dok se čokolada ne stegne.

Primjedbe