Potrebno je
250 gr maslaca
- 200gr secera
- 2 zlice meda
- 2 cijela jaja
- 450gr brasna
- 1/2 praska za pecivo
- 2 zlice kakao u prahu
- malo mlijeka
Nadjev
- 5 zlica secera u prahu
- 2 zlice ribane cokolade
- 0.5dl ruma
- 4 zlice jake crne kave
- dem(marmelada,pekmez)-po potrebi(2-4 zlice)
- grozdice,orasi,sok od narance
Glazura
- 200gr cokolade za kuhanje
- 4 zlice ulja
Priprema
TIJESTO
U brasnu,prosijanom sa praskom za pecivo i kakaom
razmrviti maslac, uz dodavanje mlijeka sa secerom,
otopljenim medom i jajima,napraviti tijesto.
Podijeliti tijesto na 4 dijela.
Zasebno ispeci 4 kore na obrnutoj strani lima.
Dvije kore izmrviti,a dvije ostaviti cijele.
NADJEV
Razmrvljenim korama dodati,secer u prahu,ribanu cokoladu,rum,jaku crnu kavu,dem(marmelada),malo sjeckanih oraha,grozdica i malo soka.
Nadjev mora biti dosta mekan,kako bi kore omeksale !!
Za GLAZURU,otopiti cokoladu na pari,dodati ulje i lagano poravnati po kolacu.
https://ruza123-cooking.blogspot.ba
250 gr maslaca
- 200gr secera
- 2 zlice meda
- 2 cijela jaja
- 450gr brasna
- 1/2 praska za pecivo
- 2 zlice kakao u prahu
- malo mlijeka
Nadjev
- 5 zlica secera u prahu
- 2 zlice ribane cokolade
- 0.5dl ruma
- 4 zlice jake crne kave
- dem(marmelada,pekmez)-po potrebi(2-4 zlice)
- grozdice,orasi,sok od narance
Glazura
- 200gr cokolade za kuhanje
- 4 zlice ulja
Priprema
TIJESTO
U brasnu,prosijanom sa praskom za pecivo i kakaom
razmrviti maslac, uz dodavanje mlijeka sa secerom,
otopljenim medom i jajima,napraviti tijesto.
Podijeliti tijesto na 4 dijela.
Zasebno ispeci 4 kore na obrnutoj strani lima.
Dvije kore izmrviti,a dvije ostaviti cijele.
NADJEV
Razmrvljenim korama dodati,secer u prahu,ribanu cokoladu,rum,jaku crnu kavu,dem(marmelada),malo sjeckanih oraha,grozdica i malo soka.
Nadjev mora biti dosta mekan,kako bi kore omeksale !!
Za GLAZURU,otopiti cokoladu na pari,dodati ulje i lagano poravnati po kolacu.
https://ruza123-cooking.blogspot.ba
Primjedbe
Objavi komentar