ČOKOLADNI KOLAČ S BUNDEVOM

Odličan čokoladni biskvit s ukusnom kremom od bundeve i cimeta! Ukoliko volite isprobavati nove okuse ovaj recept je kao stvoren za vas!
Sastojci
Biskvit
4 jaja
180 g glatkog brašna
1/2 praška za pecivo
180 g šećera
50 g kakaa u prahu
150 ml mlijeka
100 ml ulja
Krema od bundeve
500 g pirea od bundeve
200 g šećera u prahu
1 žličica cimeta
1/2 žličice muškatnog oraščića
1 želatina u prahu
300 ml slatkog vrhnja
Čokoladna krema
200 ml slatkog vrhnja
100 g čokolade za kuhanje
Priprema
Za pripremu biskvita jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom pa dodajte mlijeko, ulje i kakao. Zatim lagano umiješajte brašno i prašak za pecivo.
Smjesu izlijte u kalup za pečenje (30x35 cm) obložen masnim papirom i pecite 20-25 minuta na temperaturi od 180 ºC. Čačkalicom provjerite je li tijesto pečeno. Ohlađeni bisvkit prerežite po pola (ne kao za torte nego po sredini tako da dobijete dva lijepa pravokutnika).
Želatinu pripremite prema uputama na pakiranju i ostavite da nabubri. Slatko vrhnje izmiksajte sa šećerom u prahu, cimetom i muškatnim oraščićem pa dodajte pripremljeni pire od bundeve i otopljenu želatinu. Kremu ostavite barem sat vremena u hladnjaku da se stisne.
Za pripremu čokoladne kreme slatko vrhnje zagrijte do vrenja pa dodajte razlomljenu čokladu i miješajte dok se ne otopi. Ostavite da se malo ohladi.
Biskvit premažite polovicom čokoladne kreme pa nanesite kremu od bundeve. Nanesite malo više od polovice kreme, a ostatak ostavite za dekoraciju. Prekrijte kolač drugim biskvitom, premažite ostatkom čokoladne kreme. Ostatak kreme od bundeve stavite u slastičarsku vrećicu pa željenim nastavkom ukrasite kolač.
Prije posluživanja kolač dobro rashladite.

Primjedbe