ČOKOLADNI CUPCAKE SA SVJEŽIM JAGODAMA

Cupcakes sa osvježavajućim unutarnjim iznenađenjem! Naizgled sasvim jednostavni i obični kolačići u sebi skrivaju pravo iznenađenje!
Sastojci
Tijesto
3 jaja
240 g glatkog brašna
2 žličice praška za pecivo
2 žlice kakaa u prahu
150 g šećera
120 ml tekućeg jogurta
120 ml mlijeka
Krema
400 ml slatkog vrhnja
200 g krem sira
5 žlica šećera u prahu
1 žlica arome vanilije
250 g svježih jagoda
Priprema
U zdjeli pomiješajte ulje, jogurt, mlijeko i aromu vanilije pa uz lagano miksanje dodajte jedno po jedno jaje. Zatim lagano umiješajte brašno i prašak za pecivo. Napunite košarice za muffine do 3/4 i stavite ih peći 15-20 minuta na temperaturu od 180 ºC.
Sir kratko izmiksajte sa šećerom i aromom vanilije pa umiješajte tučeno slatko vrhnje.
Kremu stavite u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom za ukrašavanje. Ohlađenim kolačićima izdubite rupu u sredini, stavite malo kreme i u svaku rupu stavite po jednu jagodu. Vrh kolačića ukrasite preostalom kremom.

Primjedbe